ØYVIND SØTVIK REKSTAD, NTB

Mandag tar politiet i Skien stilling til om Gamal Hosein fortsatt skal sitte i varetekt. Hvis ikke, slipper han ut tirsdag.

Advokaten til Hosein, Jan Erik Granmo, sier han støtter sin klient i planene om å innstille samarbeidet.

– Verken han eller jeg kan skjønne hva slags bevis han kan forspille. Politiet har ingen grunn til å holde ham fengslet, og derfor spør han seg selv om de gjør det bare for å være stygge mot ham. Han har samarbeidet hele tiden og svart på alle mulige spørsmål. Han er psykisk utmattet, sier advokat Jan Erik Granmo.

Etterforskningsleder Jon H. Borgen sier at spørsmålet om bevisforspillelse vil bli vurdert mandag.

Mister gatekjøkkenet Gamal Hoseins fengselsopphold er i ferd med ta fra ham levebrødet. Han har ikke hatt inntekter fra gatekjøkkenet sitt siden kona Gry forsvant lørdag 13. januar, og har dermed ikke vært i stand til å betale husleia.

– Dette er en tilleggsstraff for selvstendig næringsdrivende. Havner de uskyldig i fengsel, har de ikke noe sikkerhetsnett, sier advokat Granmo.

Firmaet som Hosein leier lokalene fra, gikk konkurs i midten av februar.

– Det er mulig de kunne ha kommet til en ordning med Hosein hvis de ikke hadde gått konkurs, men det er vanskelig for dem å være snille nå, sier Granmo.

Advokaten sier han skal prøve å snakke direkte med gårdeieren, men han er ikke optimist.

Får ikke besøk Gamal Hosein har ikke hatt et eneste besøk på cella si siden besøksforbudet ble opphevet for fire uker siden, skriver Varden. Ifølge advokaten forstår Hosein mindre og mindre av det som er i ferd med å skje.

– Han stiller seg like uforstående til Grys forsvinning som alle andre. Han har ikke opplevd det som at hun har vært misfornøyd eller hatt andre forhold, og forstår ikke hvorfor vitner har fortalt slikt til politiet. Han har flere ganger spurt både politi og dommer om det som nå skjer med ham skjer fordi han er utlending, sier Granmo.

Hosein skal ikke ha sagt til politiet at han har bestemt seg for å tie hvis han må sitte lenger i fengsel, og politiet ønsket ved 18-tiden søndag ikke å kommentere dette. Ifølge Aftenposten går det i retning av at Hosein slipper ut tirsdag, men politiet vil ikke bekrefte det overfor NTB.

NTB

KASTES UT AV KIOSKEN: Gamal Hosein risikerer å miste levebrødet sitt. Han truer med å bryte samarabeidet med politiet hvis han ikke slipper ut av varetekt. (FOTO: SCANPIX)