HARRY TILLERFrogner

I sin innledning antyder Sulland at løsningen på saken finnes i et sterkt belastet kriminelt miljø på Østlandet.

– Det finnes vitner i denne saken som mener at politiet er på villspor når de tiltaler Per og Veronica Orderud. Dette er vitner som kommer fra et meget kriminelt belastet miljø, som reagerer på at uskyldige er tiltalt. Det er i disse miljøene løsningen på denne saken finnes, sa Frode Sulland i retten.

Forsvareren til Veronica Orderud vil i løpet av de ni neste ukene bruke mye tid på å kritisere politiet for at de ikke har etterforsket langs andre spor i saken enn mot hans klient og hennes ektemann. Han viste i retten blant annet til et bilspor som ble funnet bak kårboligen like etter at de døde ble funnet der. Et bilspor som angivelig ikke skal være etterforsket ytterligere.

Uidentifiserte hår på den såkalte orderudsokken, uidentifiserte fotavtrykk i kårboligen, etterforskning omkring attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og hennes avdøde ektemann Per Paust er eksempler Sulland nevnte så langt i saken. Et bevis som mangler i saken er Anne Orderud Paust sin almanakk fra 1999. Den ble beslaglagt av politiet etter drapene, men er trolig kommet på avveier.

Frode Sulland legger ikke skjul på at hans strategi i saken vil være å peke på andre mulige forklaringer til trippeldrapet på Orderud enn det påtalemyndigheten legger til grunn. I løpet av de neste ni ukene vil Sulland trolig trekke frem andre spor, vitneforklaringer, etterforskning omkring attentatforsøkene og tekniske bevis fra disse to attentatforsøkene som han mener kan peke i en helt annen retning enn mot de fire som sitter på tiltalebenken i Frogner grendehus i dag.

Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen

Les mer om Orderud-saken

PÅ VEI INN: Veronica Orderud på vei inn i rettssalen i morges, sammen med sin advokat Frode Sulland og ektemann Per Orderdus medforsvarer Jarl Borgvin Dørre.(Foto: Richard Sagen)