I en tale på jubileumsmøtet til Oppland KrF på Fagernes fredag hadde Høybråten en grundig gjennomgang av situasjon i partiet og strategiarbeidet.

— I en slik fase er det riktig å åpne seg for kritikk, mangfoldet av synspunkter og utfordrende tale fra alle som vil partiet vel. Jeg ønsker at vi i den prosessen vi skal inn i ikke støter noen fra oss, men bygger sammen, og bygger et felles verdiprosjekt, sa han.

Han slo fast at partiet trenger innspillene både fra dem som vil bevare et KrF som er til å kjenne igjen og fra dem som vil forandre.

— Derfor advarer jeg alle som vil stemme folk ut av partiet, enten det er tradisjonelle kjernevelgere, eller nye generasjoner med nye ideer, sa Høybråten, som før jul slo fast at krF må blir mer radikale.

Partilederen oppfordret i kveld til samling.

— Nå er ikke tiden for å melde seg ut. Nå er tiden for å melde seg på i strategiarbeidet. Jeg har sett mange spor av trofast kjærlighet til KrF de siste dagene, noe rusten kjærlighet og en del ulykkelig kjærlighet. La oss kanalisere alt inn i en kraftfull samling om KrF, oppfordret partilederen.

Er du enig med KrF-lederen om at partidøren må bli høyere?