– Jeg får lønn etter min åremålskontrakt i to år til. For disse pengene stiller jeg meg til disposisjon for Redningsselskapet, sier Solås til NTB.

Den avsatte generalsekretæren Monica Kristensen Solås bekrefter at hun har undertegnet en omforent avtale med styret tirsdag. Hun sier avtalen innebærer at hun får betalt ordinær lønn i de to årene som gjenstår av hennes åremålskontrakt på til sammen fire år med selskapet.

– For denne lønnen stiller jeg meg til disposisjon. Men jeg har ikke avtalt eller tenkt å motta lønn uten å gjøre en innsats for selskapet, sier Kristensen Solås.

– Enhver rolle

Ifølge Monica Kristensen Solås har det for henne vært viktig at den omforente avtalen hun og styret signerte tirsdag ikke legger føringer på det nye styret som blir valgt av det ekstraordinære landsmøtet 14. januar.

– Er du beredt til å ta på deg jobben som generalsekretær i Redningsselskapet på nytt dersom det nye styret skulle ønske deg i stillingen?

– Det vil jeg ikke spekulere i nå. Jeg ønsker ikke å provosere dem som vil bli kvitt meg, sier Solås til NTB.

Hun legger til som sin generelle holdning at hun «er beredt til å ta på seg enhver rolle som landsmøtet måtte ønske å gi henne.»

Nær ved å besvime

Monica Kristensen Solås sier hun er «helt oppgitt og sjokkert over meldingen om at hun er helt ute av selskapet og ikke får fortsette i en annen stilling».

– Jeg holdt på å svime av foran åpent TV 2-kamera på Karl Johan da jeg fikk vite av en journalist at jeg ikke kunne fortsette ut kontraktsperioden i en underordnet stilling.

– Jeg fatter ingenting. Dette er en måte å behandle mennesker på som sjokkerer meg, sier Kristensen Solås.

Hun sier styreleder Magnus Stangeland ikke antydet noe de gangene hun hadde kontakt med styrelederen tirsdag.

– Jeg mener dette kunne vært gjort på en ryddigere måte, sier Monica Kristensen Solås til NTB.