Målet er å kartlegge hvilke maktposisjoner venstresida plasserer sine medlemmer i utenfor politikken.

Første nestleder i Frp, Per Sandberg vil lede det nye utvalget, og legger ikke skjul på at hensikten er å undergrave venstresidas og Arbeiderpartiets troverdighet, skriver Dagbladet.

I går kom det fram at regjeringen i løpet av kort tid har gitt en rekke sentrale styreverv til partifeller eller personer fra den rødgrønne alliansen i selskaper der staten har hel— eller deleierskap, slik at forholdet mellom den borgerlige og rødgrønne andelen av slike styreverv er forrykket.

– Dette ligner på mafiaens metoder. Venstresida gir avdankede politikere, venner og familie posisjoner bare fordi de har tilhørighet i partiet, hevder Sandberg.

Det nye utvalget vil suppleres at et råd av om lag 40 personer med Frp-bakgrunn som sitter i offentlig verv og styrerom.

– Personer i disse dobbeltrollene vil gi oss informasjon vi vil ha nytte av når vi kommer i regjering. Ved å kartlegge sosialistene vet vi hvilke personer som trenerer moderniseringen av offentlig sektor, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Martin Kolberg (Ap) sier det er positivt at venstresida har folk i viktige posisjon for hindre nettopp Frp i å ødelegge offentlig sektor.

– Jeg er ikke overrasket over at et høyreradikalt parti inntar en slik stigmatiserende rolle og mistenkeliggjør oss, sier Kolberg.