Denne mannen, som skal være norsk, var ifølge Kodzadziku mottaker av kokainpartiet som etterlyste Jusuf Hani og Kodzadziku leverte dagen før Nokas-ranet.

Men Kodzadziku sier han aldri vil oppgi navnet på denne mannen.

— Du leverer narkotika til ham og overnatter hos ham natt til ransdagen. Du har altså alibi, en som kunne ha bekreftet at du ikke var med på ranet? spurte aktor, statsadvokat Arild Dommersnes i dag.

- Ville ikke bekreftet

— Det er ikke så enkelt. Som jeg har sagt tidligere: Hvis jeg sier hvem denne personen er, er det garantert at det hender meg eller familien noe. Dessuten ville han aldri bekreftet at han noen gang har møtt meg, svarte Kodzadziku.

— Men hvorfor sa du ikke med en gang at du bare var hos vedkommende person, uten å nevne narkotikaen?

— Jeg har tidligere unnlatt å si noe om narkotikaen. Nå er jeg dømt for noe jeg ikke har gjort. Da er det bedre å bli dømt for narko.

— Tidligere har du sagt at du var her på ferie. Når det da var formålet, hvorfor kunne du ikke si at du var hos ham denne natten da?

— Jeg vet ikke. Jeg forklarte alt for politiet, unntatt narkotikaen, sa Kodzadziku.

— Men denne personen kunne sørget for at du ble sjekket ut?

- Vil ikke bli skutt

— Jeg våget ikke. Jeg vil ikke risikere å bli skutt eller at noe hender med min familie. Jeg har bestemt meg for å avslutte mitt kriminelle liv. Jeg var sikker på å bli sjekket ut av ranssaken uansett.

Aktor spurte videre om Kodzadziku vet hvor Jusuf Hani befinner seg, men det kunne han ikke svare på.

— Han kunne også sagt dette, at dere ikke var med i et ran. Ingen trengte si noe om narko. Vet du hvorfor han har forsvunnet? spurte Dommersnes.

— Han vil vel ikke risikere å bli dømt for noe han ikke har gjort, slik jeg er blitt.

— Han kunne jo ha støttet deg på at dere var på ferie?

— Jeg vet jo ikke hva han ville sagt.

Kodzadziku kom siden med et hjertesukk: - Jeg skal ikke måtte bevise min uskyld og samtidig dra inn andre ting som jeg kan bli dømt for for at dere skal tro på meg.

Zastava-våpen

Han ønsker heller ikke bli dømt for narko-leveransen og ville derfor ikke oppgi hvor mye kokain de leverte.

Tidligere i utspørringen gikk aktor gjennom en skyteepisode på en badeplass i Gøteborg i 2001. Kodzadziku ble dømt for besittelse av våpen, selv om det ikke ble funnet noe våpen på ham da han ble pågrepet like etter.

Men han bekreftet at en kamerat ble dømt for besittelse av et automatgevær av merket Zastava, som ble satt i forbindelse med skytingen på badeplassen.

Zastava er et jugoslavisk-produsert gevær som er svært lite kjent i Norden. Imidlertid ble et slikt våpen brukt både under Nokas-ranet og brevsenter-ranet i oktober 2003. De ble begge funnet i etterkant. Politioverbetjent Leif Øren forklarte i tingretten at dette er de eneste våpnene av denne typen han har fått inn gjennom alle årene han har vært våpenekspert ved Kripos.

Kodzadziku ble også spurt om hvordan en sigarettsneip med hans DNA havnet i en Ford Excursion som Kjell Alrich Schumann hadde stjålet. Det kunne 26-åringen ikke gi noe svar på.

— Jeg kan ikke huske at jeg har vært i den bilen, sa Kodzadziku.