I en kronikk i Ny Tid fredag etterlyser Ali Farah en oppriktig unnskyldning fra ambulansesjåføren og kaller ham «rasist i en større sammenheng».

Schjenken har tidligere sagt at han gjerne møter Ali Farah og hans samboer, men Ali Farah virker ikke interessert i et slikt møte.

I en tekstmelding til Klassekampen skriver Farah at «vi lurer på med hvilken hensikt han vil møte oss. For å slippe søksmål, eller har han fått en dypere innsikt?».

I kronikken skriver Farah blant annet dette om Schjenken: «For meg så fremstår du som en selvopptatt mann som leker russisk rulett med livet til andre mennesker og familier».

Ambulansesjåføren har fått mulighet til å komme med tilsvar til kronikken, men har valgt å ikke benytte seg av dette.

«Innlegget til Ali Farah er holdt i en form som gjør det umulig å forholde seg til», sier han via sin advokat.

Til Klassekampen sier Farah:

— Jeg har skrevet den fordi jeg har lyst til å avslutte hele greia. Folk får se selv hva jeg tenker.

Sosialantropolog Inger Lise Lien mener at Ny Tid burde beskyttet Ali Farah mot seg selv, og synes det er fryktelig trist at han har skrevet kronikken. Hun mener at Farah vil oppnå en motsatt effekt av det han ønsker seg.

— Jeg tror den kan trigge en reaksjon, fordi å anklage noen for å være rasist i en større sammenheng, da blir det uvesentlig hvem du er. Det er sammenhengen din og det faktum at du er hvit og bor i Norge som gjør at du blir rasist, sier hun til Klassekampen.

FORLATT HARDT SKADET: Behandlingen av Ali Farah ble offentlig kjent da Dagbladet publiserte dette bildet av den skadde.
Caroline Drefvelin