Det får NTB bekreftet. Oslo tingrett opplyser at retten ikke har mottatt beskjed fra politiet om at de ønsker nytt møte for å forlenge isolasjonen for Anders Behring Breivik.

Ved alle de tre tidligere rettsmøtene har politiet sagt ifra i god tid på forhånd om at de ønsker tid og rettssal for å fremstille Breivik for en ny periode med isolasjon eller forlenget varetekt. På mandag går isolasjonen for den terrorsiktede ut. Torsdag formiddag hadde Oslo tingrett fremdeles ikke mottatt noen henvendelser fra politiet om et nytt rettsmøte.

— Vi har ikke fått noen begjæring om forlengelse av isolasjonen som går ut på mandag, for den terrorsiktede, sier informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett til NTB.

Lukkede dører

På spørsmål fra NTB sent onsdag kveld svarte imidlertid forsvarer Geir Lippestad bekreftende på at det blir rettsmøte om forlengelse av isolasjonen for Breivik mandag.

Politiet svarer at dette spørsmålet vil bli besvart på en pressekonferanse som avholdes torsdag ettermiddag.

Restriksjoner

Oslo tingrett avgjorde for fire uker siden at Breivik kan sitte i varetekt fram til 14. november - totalt åtte uker. Spørsmålet om isolasjon må derimot behandles hver andre, eller senest hver fjerde uke. Dersom politiet mener det er tungtveiende grunner for fortsatt å holde Breivik isolert, må de fremme kravet i et eget rettsmøte og senest mandag.

Breivik er underlagt strenge restriksjoner i fengselet uavhengig om han sitter på isolasjon eller ikke. Han får ikke motta besøk, ikke lese aviser eller se fjernsyn og skrive eller motta brev. Hvor stor praktisk betydning det får dersom kravet om isolasjon frafaller, er derfor uklart.