Han mener ett års utdanning er mer enn nok til å etterforske eller knipe fartssyndere.

Sandberg mener at det gjøres mye godt politiarbeid, men at ressursene i dag brukes feil.

— Selv om Nord-Trøndelag har landets dårligste oppklaringstall, vil politimesteren likevel prioritere trafikkontroll. Sånt bygger ikke tillit. Skal vi få tilbake respekten for politiet, må de ta flere utenlandske forbrytere, oppklare flere lovbrudd og sørge for å få flere kriminelle dømt, sier Sandberg til Dagbladet.

Han er kritisk til hvordan politiutdanningen i Norge er lagt opp, og mener å ha løsningen på hvordan man skal kunne skaffe nok nye politifolk raskest mulig.

— Flere års studier er unødvendig for å ta fingeravtrykk, for å etterforske og for å knipe råkjørere. Ett år holder i massevis. Du trenger ikke politihøyskolen for å patruljere i gatene, mener Sandberg.

Han mener norske soldater med erfaring fra patruljering i Afghanistan med kjapp opplæring kan patruljere gatene i Oslo, og at UP kan settes til å jage de utenlandske bandene. De 900.000 årlige trafikkontrollene som UP er pålagt å utføre, kan gjøres av andre.

— Dette arbeidet kan gjøres av andre enn høyt utdannede politifolk. Fotoboksene har da ikke gått på Politihøgskolen, sier Sandberg.