I fjor ble det anmeldt 3410 tyverier fra spilleautomater i Norge, ifølge tall Adresseavisen har innhentet fra Politidirektoratet. Det er 873 flere anmeldelser enn i 2004. Flere titalls millioner kroner er forsvunnet i automatbrekkene.

Dette vil Norsk Tipping ha slutt på. Det statseide spillselskapet har allerede kjøpt inn 1500 automater der gevinsten vil komme ut som en spillerkvittering, men utplasseringen av automatene er stilt i bero. Årsaken er at Norsk Tipping venter på en avklaring fra Efta-domstolen og Høyesterett i spørsmålet om selskapet skal få monopol på drift av automater, slik Stortinget har vedtatt.

– Våre automater er konstruert slik at de ikke vil virke så attraktive på spilleavhengige og kriminelle. Brukeren må fortsatt putte på penger for å spille, men gevinsten må hentes hos en kommisjonær, sier informasjonssjef Arve Sjølstad i Norsk Tipping til Adresseavisen.

Han lover også at alle automater på kjøpesentre, dagligvarebutikker og bensinstasjoner vil bli fjernet om Norsk Tipping får monopol.

– Dessuten vil det være et mål å tømme automatene daglig, ifølge Arve Sjølstad i Norsk Tipping.