Solberg takket lørdag av Warloe som stortingsrepresentant på Høyres landsmøte, sammen med de andre representantene som ikke tar gjenvalg til høsten.

Warloe ble i februar dømt til 18 dagers betinget fengsel for bruk og erverv av narkotiske stoffer. Retten mente det var bevist at stortingsrepresentanten hadde kjøpt amfetamin og GHB i perioden sommeren 2011 til mars 2012.

Narko og Bieber

Da Warloe ble siktet og innrømmet narkotikabruk våren 2012, ga Høyre-leder Erna Solberg klar beskjed om at han ikke kunne bli renominert til Stortinget. I dag var tonen mildere.

— Ikke alt som skjedde i denne stortingsperioden var nødvendigvis planlagt. Men jeg vil si at til tross for den beskjeden jeg ga deg i fjor, så håper jeg faktisk at vi vil se deg i nye roller i Høyre i fremtiden, sa Solberg til applaus fra salen.

— Henning, du har rukket å skape politiske resultater på de fire årene du har vært i Stortinget, sa Solberg, og viste til forskningspolitikken, som har vært Warloes område.

— Dessuten har du sørget for at Justin Bieber vet om Høyres landsmøte, fortsatte hun - og hintet der til Warloes utstrakte Twitter-aktivitet.

Fredag holdt Warloe innledning om forskningspolitikk på landsmøtet, og la i kjent stil inn flere selvironiske stikk.

— Det er blitt mer etterforskning enn forskning på meg det siste året, for å si det sånn, spøkte Warloe.

Foss ble rørt

Blant de andre stortingsrepresentantene som slutter, er veteranen og tidligere finansminister Per-Kristian Foss, som slutter etter 28 år på Stortinget. En rørt Foss ble hyllet med langvarig stående applaus og trampeklapp på landsmøtet.

Også justispolitisk talsmann André Oktay Dahl og den profilerte stortingsrepresentanten Peter Gitmark fra Vest-Agder ble takket av.

henning 1.jpg
Håvard Bjelland