I et intervju med partiavisen Fremskritt sier Hagen at det er mannen Terje Søviknes som har sviktet, og ikke politikeren.

— Ser en bort fra denne tragiske og famøse hendelsen, som selvsagt aldri burde funnet sted, var - og er - han en meget dyktig politiker, en politisk begavelse, sier partiformannen.

-Forsøker å renvaske Advokaten til den 17 år gamle jenten, som hevder seg utsatt for seksuelt overgrep av Terje Søviknes, Roar Vegsund, er ikke overrasket over Hagens uttalelser.

— Jeg har sett at de forsøker å renvaske ham hele tiden. Vi har en opplevelse av at de ikke har forstått alvoret i saken, sier han i en kommentar til Dagsavisen.

Terje Søviknes trakk seg fra alle verv i partiet etter at beskyldningene om sexovergrep ble kjent. Han har status som mistenkt i saken og ble tirsdag avhørt av politiet i Porsgrunn.

— Jeg har fortalt politiet om hva som faktisk skjedde på den ulykksalige lørdagskvelden i Langesund, sa Søviknes til NTB etter avhøret. Politiadjutant Inger Mysen Conradsen utelukker ikke at Søviknes kan bli innkalt til flere avhør.

Sendte tekstmelding Kort tid etter at Søviknes begikk det angivelige overgrepet mot den da 16 år gamle jenten, sendte han henne en tekstmelding, skriver VG onsdag.

Dette strider mot Søviknes' uttalelser om at han ikke har hatt kontakt med jenta siden landsmøtet i Langesund i januar i fjor. Søviknes hevdet dette senest 12.februar.

Advokat Roar Vegsund bekrefter at jenta fikk en slik tekstmelding.

— Meldingen var ikke av intim karakter, den inneholdt heller ikke noen invitasjon til å møtes igjen. Meldingen hadde et innhold som tydelig viste at Søviknes har høye tanker om seg selv, sier Vegsund til VG.

Føler seg uthengt Chim Kjølner, permittert formann i Oslo FpU, skal forklare seg for politiet onsdag i forbindelse med påstander om voldtekt. Han føler seg uthengt som voldtektsmann etter at Cathrin Rustøen i et NRK-intervju tirsdag verken ville bekrefte eller avkrefte om det er ham som skal ha voldtatt henne. Rustøen sto fram på talerstolen under årsmøtet i Hordaland Frp 10. februar og sa at hun var blitt voldtatt av en sentral Frp-tillitsmann.

Kjølner bedyrer sin uskyld, og sier at spørsmålet om injuriesøksmål mot Rustøen fortløpende blir vurdert. - Jeg hadde håpet at Cathrin ville benyttet anledningen til å si at jeg ikke har voldtatt henne. I stedet måtte det oppfattes som at hun sto fast ved påstanden om at jeg har gjort det, sier han til NTB. Rustøen har ikke utpekt Kjølner som gjerningsmann offentlig, men Kjølner sier at hun har gjort dette overfor flere personer som han stoler på. Han trakk seg inntil videre som formann for Oslo FpU da mistanken mot ham ble kjent.

- Har navngitt Kjølner

Carl I. Hagen sier til Aftenposten at «Cathrin Rustøen har navngitt Kjølner som voldtektsmann overfor en lang rekke personer».

— Det er jeg gjort kjent med fra mange forskjellige hold, sier han. Hagen vil ikke ta avstand fra injuriesøksmålet Kjølner har truet med overfor Rustøen.

— Det er opp til ham å avgjøre hvordan han vil forholde seg i saken, sier Hagen.

Rustøen sa til NRK tirsdag at hun føler seg mistenkeliggjort av ledelsen i Fremskrittspartiet.

NTB

INN I VARMEN: I et intervju med partiavisen Fremskritt sier Hagen at det er mannen Terje Søviknes som har sviktet, og ikke politikeren. (ARKIVFOTO)