— Litt søkt, svarer Høyre-leder Erna Solberg.

Hun mener det ikke står på Høyre, skriver Aftenposten.

— Vi har et dypt engasjement for EU vi. Men jeg oppfatter ikke at det er noen tegn til at Ap vil sette saken på dagsordenen, sier Solberg.

- Forsømt

Clemet (bildet) skriver i en artikkel i dagens Aftenposten at både velgere og partiledere bør tenke nytt fordi «mange borgerlige velgere er inderlig lei av kranglingen på ikke-sosialistisk side». Hun mener borgerlig flertall, men Ap-regjering, er et sannsynlig valgutfall.

— Det står saker på dagsordenen for Norge som er viktigere enn en borgerlig regjering, og som for mange Ap-velgere bør være viktigere enn å regjere med borgerlig flertall. Det gjelder medlemskap i EU. Det er en forsømt sak, men det er også en fordømt viktig sak, skriver Clemet.

«Naivt»

Venstre-leder Lars Sponheim og KrF-leder Dagfinn Høybråten avfeier Clemets utspill som «naivt» og «tankespinn». Sponheim stempler utspillet som et «forsøk på å avpolitisere norsk politikk».

— Dette er i beste fall en naiv, akademisk lek fra Kristin Clemet. For meg har dette litt preg av elitetenkning; la nå oss ja-folk, akademikere i Oslo, ta makten. Skulle noen av partiene tenke slik og velgerne kjenne til det på forhånd, ville summen av Ap og Høyre være langt fra noe flertall. Det ville gjøre partier på ytterkantene veldig mye større. Det ville være en gavepakke til Frp, og gjøre SV veldig stort igjen, mener Sponheim.

Han mener Høyre er helt avhengig av å ha Ap som hovedfiende i politikken.

(Aftenposten / Bergens Tidende)

Bør Høyre og Arbeiderpartiet regjere sammen? Si din mening i feltet under!

Arkiv