SVEIN KRISTOFFERSEN og OLE DAG KVAMME, NTB

– Utspillet ligger nå hos oss og Vidar Kleppe, bekrefter gruppeleder for fylkestinget, Arild Birkenes, overfor NTB.

De 11 representantene i fylkesstyret i Vest-Agder Fremskrittsparti kom torsdag kveld enstemmig fram til en måte å forsøke å redde Vidar Kleppes forhold til partiet.

Ikke for enhver pris Fylkesstyret vil nemlig kjempe for å beholde Kleppe. Men ikke for enhver pris, ifølge gruppeleder i fylkestinget, Arild Birkenes.

– For at det skal være vits å møte partiledelsen, må vi komme i dialog med Vidar Kleppe. Det ligger i kortene at han har ballen i denne saken, sammen med oss, sier Birkenes.

Hvis det er hold i at Kleppe kan blir ekskludert allerede til helgen, så har fylkespartiet dårlig tid.

– Jeg tar snarest kontakt med Carl I. Hagen for å få bekreftet om dette er tilfelle, slik at vi vet hvor god tid vi har, sier Birkenes.

Innstilt på forhandlinger – Vi reiser ikke til Oslo for å møte partiledelsen hvis vi ikke har noe å bidra med, sier Birkenes, og lar det skinne gjennom at Kleppe må fremstå i en mer ydmyk utgave.

– Jeg har full tiltro til fylkesstyret. Jeg er innstilt på forhandlinger, og stiller gjerne opp for å bidra til en fredelig løsning, kommenterer Vidar Kleppe.

Sammen med fylkesformann Jan Ole Dahl og organisatorisk nestformann Sylvi Berntsen har dermed Birkenes bare timer på seg for å finne en løsning «til det beste for partiet».