I en pressemelding tirsdag ettermiddag skriver politiet at analyserapporten som har havnet hos TV 2 inneholder gradert informasjon. Politiet omtaler det som sterkt beklagelig at rapporten har kommet på avveie.

«Oslo politidistrikt har derfor funnet det nødvendig å sende saken til Spesialenheten for politisaker», heter det i pressemeldingen.

Politiet skriver også at ledelsen ved Oslo politidistrikt i et brev til TV 2-redaksjonen 23. august skrev at «politiet etter nærmere undersøkelser ikke har grunnlag for å tro at fondsforvaltningsselskapet ODIN fikk bekreftet eventuelle mistanker om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært rettet mistanke mot noen konkrete selskaper eller personer», med henvisning til påstandene om avlytting av Odin i 2001.

– Det understrekes at politiet ikke har vært utsatt for press fra noen parter som har ført til endringer av rapporten, heter det videre. Politiet skriver at rapporten inneholder langt mer informasjon omkring den spesialiserte sikkerhetsbransjen enn det som framkom i TV 2 mandag kveld.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 sa tidligere tirsdag til NTB at TV 2 har forberedt flere innslag om rapporten der Aker beskyldes for å ha avlyttet Odin-fondene under maktkampen om Kværner i 2001.