Krister Hoaas & NTB

TV 2 betaler 30 millioner kroner for 34 prosent av aksjene i Kanal4. I tillegg overtar TV 2 et ansvarlig lån på 55,6 mill kroner, skriver TV 2 Nettavisen.

Dette lånet kan konverteres til aksjer i 2004 og 2005, tilsvarende en eierandel på 17 prosent. Totalt vil da TV 2s eierandel kunne komme opp i 51 prosent.

ý I dag føler vi oss helt sikre på å bli størst og ledende neste år, sa styreleder Per Axel Koch i Kanal4 under innledningen til fredagens pressekonferanse i Oslo.

I arbeidet med å gjøre Kanal4 størst på det kommersielle radiomarkedet, trenger kanalen ingen nyhetsredaksjon, mener Kåre Valebrokk. TV 2 Nyhetene og Nettavisen bør stå for all nyhetsproduksjonen i radiokanalen.

Hvis Valebrokk får viljen sin, vil Kanal4-sjef Arne H. Krumsvik gå på lufta uten egen nyhetsredaksjon, skriver Dagens Næringsliv. Kulturdepartementet mener Kanal4 må ha en egen nyhetsredaksjon for å overholde konsesjonsvilkårene.

— Det vil være sært om Arne Krumsvik ønsker å bygge opp en egen nyhetsredaksjon, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk. Han mener kompetansen til TV 2 og Nettavisen er så høy at et ikke er hensiktsmessig å bygge opp en egen nyhetsredaksjon i Kanal4.

— Men jeg vil være den siste som kjører over en redaktør, sier Valebrokk.

Krumsvik ønsker ikke å si noe til Dagens Næringsliv om hva han skal gjøre verken med nyhetsredaksjonen eller noen annen redaksjon dersom TV 2 blir eiere.

Kulturdepartementet er imidlertid ikke fornøyd dersom Kanal 4 blir stående uten nyhetsredaksjon.

— Kanal4 må ha egenproduserte nyhetssendinger for å oppfylle konsesjonskravet, sier ekspedisjonssjef Roy Kristiansen i Kulturdepartementet til dn.no og legger til:

— Vi forholder oss ikke til Kåre Valebrokk, men til radiosjef Arne Krumsvik, og vi regner med at Kanal4 oppfyller konsesjonsvilkårene.