Kvinnen har konsekvent nektet å la seg avhøre av politiet uten at hennes advokat Christian Wiig er til stede. Dette har imidlertid ikke vært mulig siden hun ble siktet i slutten av juni.

— Vi vil be Brønnøy tingrett om å innkalle til rettslig avhør slik at den siktede får forklart seg i saken. Da må også Wiig møte, sier lensmann Kurt Nilsen ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor til NTB.

Etterforskere fra Kripos skal bistå det lokale politiet med å foreta avhøret av kvinnen. Det er ferieavvikling både for polititjenestemennene og for advokaten som har ført til forsinkelsen i etterforskningen. Nilsen beklager forsinkelsene ettersom mor og barn har levd atskilt etter at forholdet ble anmeldt og barnevernet grep inn.

Det var i slutten av juni i år at leger ved sykehuset i Sandnessjøen varslet politiet om at en åtte år gammel jente fra Helgeland ved flere tilfeller hadde vært innlagt med symptomer på arsenikkforgiftning.

Den 48 år gamle moren ble etter kort tid siktet i saken, men så langt har politiet ikke klart å finne at arsenikk er brukt. Hun nekter straffskyld, og hennes forsvarer, advokat Christian Wiig, krever at siktelsen frafalles.

(NTB)