Foreningen Våre Rovdyr og Fellesaksjonen for ulv raser over at ulvetispen som den siste tiden har oppholdt seg ved Langedrag Naturpark i Buskerud, likevel får komme inn i ulvegården til sine tamme artsfrender.

Fellesaksjonen overleverte onsdag 281 underskrifter til ordføreren i Nore og Uvdal med bønn om at ulven ikke måtte skytes, men aksjonsleder Ener Borg i fellesaksjonen mener nå det ville være bedre å skyte ulven, enn å slippe den inn i innhegningen.

— Dette er den verst tenkelige løsningen for ulven i Norge. Den beste løsningen var å skremme den vekk. Nest best å flytte den. Siste alternativ å skyte den. Innlemmelse i en dyrepark er ikke en løsning i det hele tatt og skader ulvens sak og folks forståelse for ulvens rolle i faunaen, sier Borg i en kommentar til beslutningen.

Arne Flor i Foreningen Våre Rovdyr (FVR) er på linje med fellesaksjonen.

— FVR reagerer sterkt mot å fjerne et individ av en i Norge truet dyreart fra vår natur, og vi frykter at dette blir en ny praksis straks en av våre fåtallige ulvene skaper litt hodebry her i landet, sier Flor i en pressemelding.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) avgjorde torsdag at den ville ulvetispa, som i lengre tid har forsøkt å komme seg inn i innhegningen for å forene seg med de tamme ulvene i naturparken, skal få lov til nettopp det. Fredag kommer en DN-representant for å overvåke foreningen mellom ulvene.