Gjærum vil tirsdag bli valgt til ny leder etter Bård Lahn. I dag er hun første nestleder i organisasjonen. Hun tar sikte på å bli en like synlig leder som sin forgjenger.

Ingeborg Gjærum er klimablogger på bt.no. Les bloggen hennes her!

– Aksjonslinjen ligger fast. Blandingen av aksjoner og faglig sterkt arbeid er en vinneroppskrift det ikke er noen grunn til å endre på, slår hun fast overfor NTB.

Hun sier også at det vil være en viktig oppgave å forsøke å sette grenser for oljeindustrien slik at det ikke bygges ut nye områder for virksomhet.

Skuffet over regjeringen

Gjærum er skuffet over regjeringens klimapolitikk, ikke minst fordi forventningene var store, og fordi regjeringen selv la lista høyt.

– Jeg tror regjeringen er nødt til å innse at det er på tide å handle. Vi har fått klimarapporter som viser at det haster veldig med å få utslippene ned, og vi har fått Lavutslippsutvalgets rapport som viser at det er mulig å handle, sier hun.

Gjærum mener at resultatene så langt er løftebrudd og løfter som ikke er fulgt opp. Nå setter hun sin lit til klimaforhandlingene i Stortinget.

– Jeg forventer at regjeringspartiene kommer opposisjonen i møte slik at det ender opp med et klimaforlik, slår hun fast.

Gjærum er også åpen for en dialog med Fremskrittspartiet, men tror det er en lang vei å gå. Hun tror likevel det bare er et spørsmål om tid før partiet må snu.

– Det mest skremmende er at Frp tviholder på at det ikke finnes noe klimaproblem. Jeg håper en dialog kan føre til at øynene åpnes, sier Ingeborg Gjærum.

Trillemarka og Goliat

Gjærum understreker også at det mer tradisjonelle miljøvernet vil fortsette med fullt med vern av Trillemarka som en hovedsak.

Natur og Ungdom står i fremste rekke for å få mest mulig vern av det store skogsområdet i Buskerud. Ennå har ikke regjeringspartiene klart å bli enige om det er miljøbevegelsens eller grunneiernes verneforslag som skal gjelde.

– Vi har store forventninger til regjeringens vernevedtak, sier Gjærum.

En annen prioritert oppgave blir å stoppe utbyggingen av Goliat-feltet i Barentshavet.

– Utbyggingsplanen skal opp for Stortinget i løpet av året. Vår oppgave blir å få Stortinget til å avvise planen for utbygging, sier hun.

KLIMABLOGGER FOR BT.NO: Ingeborg Gjærum er innstilt som ny leder i Natur og Ungdom.
Bergens Tidende