Vil at Breivik aldri skal slippe ut

Mange av de overlevende etter massakren på Utøya sier de frykter at Anders Behring Breivik skal slippe ut etter endt soning. De ser helst at Breivik sperres inne resten av livet.

- De som spør mest er overlevende ungdom fra Utøya. De er redde han skal komme ut en gang, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til VG.

Hun understreker imidlertid at klientene hennes er opptatt av at Breivik får en rettferdig rettssak og at rettsstatsprinsippene følges.

Også flere andre bistandsadvokater forteller om klienter som frykter at Breivik en gang skal bli en fri mann. Mange frykter at de skal kunne treffe ham på gata og at de aldri kan slappe av.

Flere jusseksperter VG har snakket med, vurderer 21 års forvaring som det mest sannsynlige straffalternativet for den terrorsiktede.

Siste fra Innenriks

o NATO sender norske marinefartøy til Baltikum

De to norske skipene som er en del av NATOS minerydderstyrke for Nordsjøen og Østersjøen skal plasseres utenfor Baltikum på ubestemt tid.

- Han synes den
er skremmende

2,7 millioner har sett Torbjørn (1) prøve å slå av pappas robot.

o Seks personer reddet ut av skred

Personene som ble tatt av et skred sørvest for Sykkylven i Møre og Romsdal fredag, ble raskt reddet ut.

o Prest tatt for familievold på Sunnmøre

En mannlig ansatt i Den norske kirke er pågrepet, siktet for vold i nære relasjoner, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

o Påsken kan bli snøfri

På Vestlandet har flere skisentre måttet stenge allerede før påske på grunn av snømangel. Og det kan bli stadig mer vanlig, spår forskere.

o Seks russ pågrepet for
bortføring av 17-åring

Teipet fast en 17 år gammel jente i Rogaland.