Vil at Breivik aldri skal slippe ut

Mange av de overlevende etter massakren på Utøya sier de frykter at Anders Behring Breivik skal slippe ut etter endt soning. De ser helst at Breivik sperres inne resten av livet.

- De som spør mest er overlevende ungdom fra Utøya. De er redde han skal komme ut en gang, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til VG.

Hun understreker imidlertid at klientene hennes er opptatt av at Breivik får en rettferdig rettssak og at rettsstatsprinsippene følges.

Også flere andre bistandsadvokater forteller om klienter som frykter at Breivik en gang skal bli en fri mann. Mange frykter at de skal kunne treffe ham på gata og at de aldri kan slappe av.

Flere jusseksperter VG har snakket med, vurderer 21 års forvaring som det mest sannsynlige straffalternativet for den terrorsiktede.

Siste fra Innenriks

o Kulturrådet kutter i støtten til ukeaviser

Kulturrådet kutter i produksjonsstøtten til ukeaviser. Støtten til Ny Tid reduseres med 25 prosent, mens den kristne ukeavisa Norge IDAG mister støtten helt.

- Dalai Lama burde
hvile i tempelet

Kina advarer Norge mot å ta imot den religiøse lederen.

- Han svarer ikke på spørsmål

KrF-leder Knut Arild Hareide mener at utenriksminister Børge Brende (H) ikke svarte da han ble spurt i Stortinget om regjeringen har rådet presidentskapet til ikke å ta imot Dalai Lama.

Hun vil møte Dalai Lama

Tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete skal møte Dalai Lama under den åndelige lederens besøk til Norge i mai.

o Cermaqs styreleder går av

Bård Mikkelsen går av som styreleder i Cermaq.

o Bank evakuert etter funn av mistenkelig koffert

DNBs filial i Hønefoss er evakuert etter at det ble funnet en mistenkelig koffert utenfor bygningen.