Vil at Breivik aldri skal slippe ut

Mange av de overlevende etter massakren på Utøya sier de frykter at Anders Behring Breivik skal slippe ut etter endt soning. De ser helst at Breivik sperres inne resten av livet.

- De som spør mest er overlevende ungdom fra Utøya. De er redde han skal komme ut en gang, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til VG.

Hun understreker imidlertid at klientene hennes er opptatt av at Breivik får en rettferdig rettssak og at rettsstatsprinsippene følges.

Også flere andre bistandsadvokater forteller om klienter som frykter at Breivik en gang skal bli en fri mann. Mange frykter at de skal kunne treffe ham på gata og at de aldri kan slappe av.

Flere jusseksperter VG har snakket med, vurderer 21 års forvaring som det mest sannsynlige straffalternativet for den terrorsiktede.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Innenriks