• Jeg er veldig glad for at Riksadvokaten har henlagt spionsaken mot meg, sier journalist Stein Viksveen.

— Jeg skal ikke legge skjul på at de to siste årene har vært en stor belastning. Ikke bare for meg, men også for familien min. Nå er jeg derfor veldig glad, sier Viksveen.

— Saken blir henlagt på grunn av bevisets stilling. Hva er din kommentar til det?

— Slik ting har utviklet seg er dette i første omgang ok for meg. Påtalemyndigheten er kommet fram til at de ikke kan bevise noen ting. Nå har de i to, tre år etterforsket intenst for å føre bevis for disse uhyggelige påstandene, men de klarer det altså ikke, sier Viksveen.

Mellom linjene

Han legger til at politi og påtalemyndighet har brukt utallige millioner på etterforskningen.

— Noen tipper at de har brukt opp mot 40 millioner kroner, men likevel blir altså dette utfallet. Alt er liksom klappet sammen for dem, sier Viksveen til NTB, bare minutter etter at Riksadvokatens beslutning om henleggelse ble offentlig kjent fredag formiddag.

Han tolker henleggelsen som et tegn på at han ikke har gjort noe galt i det hele tatt.

— Mellom linjene står det jo at jeg ikke har hatt annen kontakt med stasi-agenter og andre enn det som er vanlig for en journalist, sier Viksveen.

- Rent ærekrenkende

Journalisten i Stavanger Aftenblad hevder at han også ville vært fornøyd om det var blitt tatt ut sak mot ham.

— Jeg hadde ikke fryktet et rettslig oppgjør. Man må være klar over at statsadvokat Morten Yggeseth i sin påtaleinnstilling i juli skrev at ingen av disse dokumentene er hemmelig. Det vil jo si at jeg i over 30 år har forsøkt og ikke klart det. Det er jo rent ærekrenkende, sier Viksveen.

(NTB)