I en av gravene, en kvinnegrav, ble det funnet fire smykker, samt mange perler, saks, kniv, sigd, andre husredskaper og en jeksel. Graven er ennå ikke ferdig undersøkt.

Gjenstandene fra tidlig vikingtid forteller om at det var fintfolk som ble gravlagt på Frøyland, skriver Stavanger Aftenblad.

– Størrelsen, kvaliteten og utførelsen på smykkene er helt usedvanlig. Hun har fått med seg en ustyrtelig mengde ting, sier arkeolog Olle Hemdorff.

Det var like etter nyttår at arkeologene fra Arkeologisk museum fant spor fra vikingtiden bare en liten halvmeter under bakken. Hittil har de funnet en kvinnegrav og en mannsgrav. De har også funnet en barnegrav som ikke er undersøkt ennå. Det kan være ytterligere to graver i området.

Så langt er mer enn 50 gjenstander fraktet til Arkeologisk museum i Stavanger for videre behandling. Blant dem er en bronsespenne til en drakt, med bjørnehoder i endene. Det er den største eller nest største i sitt slag i landet, ifølge Hemdorff.

Både kvinne— og mannsgraven er båtgraver, hvor båtene har vært 6-7 meter lange. En rekke jernnagler fra båtene er funnet, og nøyaktig tidfesting vil skje senere. Hemdorff regner med at det vil bli gjort flere hundre funn på området. Foreløpig tror han det dreier seg om et familiegravsted.