Kjartan Hjorteland har leilighet i første etasje i borettslaget Eiganes Park rett ved Vestbanen der blant annet juniorlaget til Viking trener, skriver aftenbladet.no.

Rett ved terrassen

Fotballmålet er plassert rundt 10–15 meter fra terrassen til Kjartan Hjorteland. Selv om det er et høyt gjerde rundt banen, havner ballen rett som det er i stuevinduet hans. Dette skjedde også tirsdag ettermiddag.

Les også: «Jeg brukte politiets ID-kort».

— Jeg satt i sofaen for å gi min seks måneder gamle sønn mat da nok en ball dundret inn i stuevinduet. Sønnen min ble redd over bråket og begynte å gråte, og jeg åpnet terrassedøren, gikk ut og tok ballen. Jeg tenkte at nok var nok. Vi våger ikke engang å legge sønnen til å sove i vognen ute på terrassen. Dette er et sikkerhetsproblem for oss. Gjerdet må bygges høyere. Da vil problemet være løst. Jeg tok ballen for å statuere et eksempel.

Trener og politimann

— Kort etter sto en illsint vikingtrener, Kjell Inge Olsen, på terrassen. Han forlangte ballen tilbake, men jeg nektet. Han truet med politianmeldelse. Han brølte mot meg samtidig som sønnen min hylte av redsel i sofaen. Jeg valgte å gå inn til sønnen min og lukket deretter terrassedøren.

Men jeg hadde knapt fått roet sønnen min ned, før det ringte på døren. Jeg åpnet, og der sto en mann i Viking sin treningsdress med et ID-kort fra politiet rundt halsen. Han viste meg det og presenterte seg. Jeg opplevde situasjonen som meget ubehagelig og kunne ikke forstå at politiet skulle blande seg inn i en fillesak om en fotball. Ja, jeg var i det hele tatt usikker om han var der i egenskap av trener eller politimann. Uansett virket dette som en rolleblanding, sier Kjartan Hjorteland.

Er veldig glad i fotball

Kjartan Hjorteland forteller at han valgte å forklare situasjonen for politimannen.

— Jeg sa som sant var at jeg hadde tatt ballen for å markere et eksempel, selv om jeg personlig er veldig glad i fotball og ofte satt i sofaen og kikket på treningskampene. Men gjerdet måtte bygges høyere. Styret i borettslaget vil nå ta saken opp med kommunen som eier banen.

Fikk til slutt ballen

— Jeg valgte til slutt å gi denne politimannen fotballen da han sa at det bare ville ta noen minutter å kontakte kollegene nede på kammeret ettersom jeg hadde tatt i besittelse en ball til 1200 kroner. Men han lovte imidlertid å ta opp problemet vårt med Viking for å se om man kunne gjøre noe med saken, sier Kjartan Hjorteland.