Pågripelsen skjedde etter at politiet ved 21.30-tiden tok seg inn i boligen hvor han forskanset seg.

– Det hele skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet skulle hente en hund i boligen ved 17-tiden da de ble truet av en mann som ikke ville ha politi i gården. Han truet med å skyte politiet med et haglgevær, og nektet å komme ut.

Det er fortsatt uklart om mannen var bevæpnet, men ifølge politiet skal han ha holdt en gjenstand i hånden som kunne være et våpen. Politiet valgte derfor å bevæpne seg.

Vigrid-medlem

25-åringen er kjent av politiet fra før, og skal ifølge VG Nett være medlem av Vigrid.

Mannen skal blant annet ha leid ut hybel til Vigrid-leder Tore Tvedt. Tvedt var selv i huset da det ble omringet, men forlot huset frivillig. Tvedt ble tatt med til avhør, men det foreligger ingen mistanke eller siktelse mot ham, heter det i en pressemelding fra politiet.

Også en 20 år gammel mann ble innbrakt onsdag kveld. Han nektet å etterkomme ordre fra politiet om ikke å nærme seg huset etter at området var avstengt.

Overgrep

Ifølge Nettavisen startet dramatikken i Larvik da politiet skulle hente hunden til 25-åringens leieboer. Leieboeren skal ha blitt arrestert tidligere på dagen. Han skal være én av sju som er siktet i forbindelse med overgrepet mot en 15 år gammel jente i en leilighet i Larvik lørdag.