— Jeg gråt mye og ba mye om englevakt i den perioden jeg ble plaget, fortalte vitnet.

Kvinnen, som bodde på Eg, oppdaget plutselig en kveld at en jernstang kom inn gjennom vinduet. Det viste seg at det var Viggo som var "kikker", fortalte hun. Dette gjentok seg mange ganger, noen uker to-tre ganger. Andre uker skjedde det ikke noe i det hele tatt.

Kvinnen fortalte at hun var redd. Hun visste i startfasen av kikkingen ikke hvem som hadde vært der. Det var naboer som hadde sett Viggo, og som senere pekte ham ut for kvinnen.

Hun fortalte at i januar 1999 var det spor i snøen. Da stod Viggo i militærutstyr under en gatelykt. - Jeg ble så redd at jeg la meg ned på gulvet, og ringte politiet. Ved hjelp av en politihund ble Viggo sporet opp. Etter dette sluttet Viggo å gå opp på verandaen, men spaserte ved senere anledninger foran huset flere ganger, sier kvinnen.

Han viste fingeren og brukte skjellsord når hun passerte ham. I juni i fjor simulerte han nærmest at han skulle skyte kvinnen. - Jeg var redd for Viggo, ikke minst fordi jeg bodde alene, fortalte kvinnen til Kristiansand byrett. - Blikket hans ble svartere og svartere når jeg møtte Viggo etter at han var blitt anmeldt. Jeg forsøkte å vise at jeg ikke var redd. Før han ble anmeldt, viste han kyssemunn til meg. Etter anmeldelsen viste han fingeren til meg. Jeg ble også kalt "jævla hore" av Viggo en gang jeg traff ham.

1. juli i fjor flyttet kvinnen fra Egsområdet.

— Jeg sluttet å gå og sykle når det var mørkt på grunn av plagingen. Forstod etterhvert at det var en som bodde i nærheten som stod bak. Det var ekkelt å gå ut av bilen om kvelden når jeg kom hjem. Jeg var redd han skulle stå bak hekken eller hushjørnet og gjøre noe med meg. Jeg måtte skjerpe meg for å gå normalt. Jeg lukket alltid ytterdøren fort. Var redd for at han skulle komme frem. Jeg bestemte meg for at han ikke skulle få makt over meg, selv om jeg gråt over det som jeg ble utsatt for, fortalte kvinnen.

Hun opplyste at anmeldelsen mot Viggo Kristiansen for kikking ble anmeldt, men senere henlagt. - Politiet har senere beklaget denne henleggelsen, sa kvinnen i retten.

— Jeg er redd for at Viggo skal slippe ut igjen. Dessuten har jeg problemer med å få sove om natten, sa kvinnen på spørsmål fra en av de psykiatrisk sakkyndige. - Jeg tenker jo på at det som skjedde med meg bare er en bagatell i forhold til det som ellers har skjedd. Men jeg var redd for at det skulle skje meg noe.