Advokat Fegran (Andersens forsvarer): — Når ble du kjent med de tiltalte?

Vitnet: - Helt fra vi flyttet til Eg.

Fegran: - Kan du beskrive de to ?

Vitnet: - Kristiansen virket hyperaktiv. Han var brautende og brølende. Barna mine ble fort redd og skeptisk. Han skremte de. Han løp etter de. Kunne komme brautende ut fra heia når de kom hjem fra skolen. Han hadde en plass i heia hvor han pleide å hoppe frem og skremme barna.

Fegran: - Hvordan var Kristiansen med barna? Hadde han ungetekke ?

Vitnet: - På en måte. Men han kunne skremme dem.

Fegran: - Hvordan var Andersen?

Vitnet: - Stille, rolig og beskjeden.

Fegran: - Forholdet de imellom?

Vitnet: - Det var helt åpenbart at Viggo styrte Jan Helge. En gang skjelte Viggo ut Jan Helge, og Jan Helge stod med bøyd hode og tok imot. Viggo brukte bannord og vulgære ord mot kameraten

Vitnet fortalte at Viggo Kristiansen hadde gjort tilnærmelser overfor datteren, som da var cirka 12 år. Kristiansen sa da til datteren at ýjeg ser at du begynner å bli voksený. ýVil du bli med meg i dusjený. Kristiansen hadde en gang truffet vitnet og barna da de skulle til Baneheia for å bade. Da beklaget Kristiansen seg nærmest overfor vitnet at hun passet så godt på barna.

Den vel 40 år gamle kvinnen fortalte at Kristiansen en rekke ganger hadde ropt seksuelle ukvemsord mot henne når hun traff ham.

Viggo Kristiansen ble i sin tid foreslått som ungdomsrepresentant i velforeningens styre. Forslaget ble nedstemt.

Etter drapene sluttet Viggo å rope ukvemsord til vitnet. Dette hadde hun reagert på.

Vitnet: - Jeg var ikke redd for Viggo, men redd for at Viggo skulle ødelegge miljøet for barna.

Fegran: - Du tipset politiet om Jan Helge og Viggo etter drapene?

Vitnet: - Det var tanken om at Viggo kunne ha fått Jan Helge med på dette. Jeg oppfattet Viggo som såpass gal at han kunne ha funnet på dette. Jeg hadde en mistanke om at de kunne ha vært med på dette. Spesielt i ettertid, når jeg merket en endring i væremåten til Viggo. Jan Helge Andersen var like stille og rolig som han pleide å være.

Advokat Pettersen: - Jeg vil gjerne at du forteller om holdningen til de tiltalte, siden du tipset politiet?

Vitnet: - Bakgrunnen er erfaringen min med Viggos væremåte og den måte han opptrådte på etter drapet. Det har ikke noe med holdninger å gjøre, men bare det jeg faktisk har sett. Barn og Viggo sammen er ingen god kombinasjon. Mine barn har fått beskjed om at de ikke skal være der hvor Viggo er.

Kvinnen fortalte at når hun lå i hagen og solte seg måtte hun gå inn fordi Viggo Kristiansen syklet frem og tilbake og ropte ukvemsord av seksuell karakter.

Vitnet opplyste at bakgrunnen for at Viggo Kristiansen ble foreslått som ungdomsrepresentant i velforeningens styre var nok at noen oppfattet han som høflig. - Blant annet er han veldig høflig mot min svigerfar. Han hilser og sier ýGod dag herr Xý hver gang han treffer svigerfar.

Vitnet la vekt på at Kristiansen ývar ond på bunnený, selv om han nok svingte og kunne være både høflig og god.