Konferansen arrangeres helgen 5. til 7. september for journalister i fylkene Rogaland og Agder. Et av hovedtemaene på konferansen vil være Kristiansens kommende søknad om gjenopptakelse av Baneheia-saken, og hans advokat Sigurd Klomsæt har takket ja til å holde foredrag for journalistene, skriver VG Nett.

Kristiansen skal selv ha ønsket å være til stede på konferansen, og Klomsæt har derfor søkt om permisjon fra Ila fengsel hvor klienten soner dommen for drap og voldtekt.

Ifølge VG Nett skal advokaten i permisjonssøknaden argumentere med at dette vil være første gang at Viggo Kristiansen får anledning til å si noe om seg selv og sin sak.

Thomas Sommerset, som er leder av Agder journalistlag, sier han er forberedt på at det kan komme reaksjoner dersom Viggo Kristiansen deltar på konferansen.

Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid, for sammen med kameraten Jan Helge Andersen (27) å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Kristiansen har hele tiden nektet for at han deltok i drapene.