Flirende og tilsynelatende helt upåvirket. Slik fikk TV-seerne onsdag kveld se fremferden til mannen som er dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

— Dette er et klart brudd på domstollovens paragraf 131 a, hvor det heter at fotografering, filmopptak og opptak for radio og fjernsyn er forbud under forhandlinger i en straffesak. Forbudet gjelder også foto eller opptak av den siktede eller domfelte på vei til eller fra rettsmøtet, såfremt den siktede ikke selv samtykker i å bli tatt bilde av, sa 22-åringens forsvarer Tore H. Pettersen før erstatningssaken etter barnedrapene tok til i Agder lagmannsrett torsdag.

Advokaten etterlot ingen tvil: - Jeg har flere ganger under denne saken blitt spurt om Viggo Kristiansen gir aksept for å bli fotografert. Og hver gang har svaret blitt konsekvent avvist. Etter min oppfatning må dette få konsekvenser for TV 2, som viste bilder av Kristiansen under nyhetene onsdag kveld, sa Pettersen. (NTB)