Theisen døde torsdag kveld på Stovnerskogen sykehjem, sier sønnen, Jens Ottar Theisen, til VG.

— Han var en veldig familiekjær mann som alltid var trofast mot kone og barn. Og han døde i sterk tro på Jesus, sier Jens Ottar Theisen.

Vidar Theisen begynte som værmelder i NRK i 1980 og var på TV-skjermen frem til han pensjonerte seg i 2001. Han ble statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i 1956, og ansatt allerede før han var ferdig med studiene. I 1989 var han sjef for flyværtjenesten ved instituttet.

Med sitt blide vesen og sitt spesielle og lett gjenkjennelige tonefall ble Theisen snart en populær TV-meteorolog som fikk sin egen fanklubb og ble parodiert en rekke ganger, blant annet av komiker Trond Kirkvaag. Theisen har også en egen fanside på Facebook.

Havnet på VG-listen

Theisen selv tok parodiene med godt humør og deltok selv i flere underholdningsprogrammer. Han mente dette var en anledning til å snakke om sine andre interesser, ikke minst forholdet mellom vitenskap og religion. Vidar Theisen var aktiv kristen og satt blant annet i menighetsrådet i Stovner menighet i 22 år.

Statsmeteorologen havnet til og med på hitlistene i 1988 med singelen «Heavy Metal» med bandet «Vidar Theisen & The Retrievers». Musikerne Espen Beranek Holm og Arne Berggren sto bak produksjonen der innspillinger av Theisens værmeldinger var mikset sammen med musikk. Plata toppet VG-listen i fire uker høsten 1988.

— Han var en stor profil, og han ble det fordi været er noe som i stor grad engasjerer nordmenn. Vidar Theisen ble en personifisering av værmeldingen og var veldig synlig på skjermen over mange år, sier Tommy Hansen, kommunikasjonsdirektør i NRK, til VG.

Tidligere nyhetsanker Einar Lunde synes det er vemodig at Vidar Theisen er død.

— Han var en skjønn personlighet med et varmt hjerte. Han ble ofte karikert i både presse og revy, men han var en fagmann til fingerspissene og jeg satte veldig stor pris på ham, sier Lunde.

- Du trodde på ham

TV 2-værmelder Eli Kari Gjengedal mener han på mange måter har vært malen når det gjelder å formidle vær på TV.

— Han har jo vært et ikon i norsk TV-værmelding og meteorologi. Faglig var han jo en ener. Du trodde liksom på Vidar Theisen når han sa det ble regn eller at det skulle bli sol, sier Gjengedal.

Komiker Lars Mjøen var en del av KLM-trioen der Trond Kirkvaag parodierte Theisen flere ganger.

— Vi parodierte flere av meteorologene. Våre slemmeste parodier gjorde nok inntrykk på dem det angikk. Jeg tror ikke Theisen kunne være berørt. Det var mer kjærlighet i parodiene av ham, og da er det jo en ære, sier Mjøen til Aftenposten.

Theisen etterlater seg kone, to barn og flere barnebarn.