OLAV GARVIK olav.garvik@bt.no

— Ja, dette er vrient, og vi har ikke funnet noen løsning på problemet, rett og slett fordi vi aldri har opplevt noe liknende, sier ass. direktør Oddvar Overå til Bergens Tidendes nettavis.

Han sier at situasjonen ville ha vært mye enklere hvis Kleppe selv hadde meldt seg ut av Frp, eller om han ble ekskludert.

Enklere med utmelding - Det var annerledes med Dag Danielsen og Fridtjof Frank Gundersen, som begge har meldt seg ut av partiet. Stortinget har mange eksempler gjennom årene på representanter som har vært i den situasjonen, sier han.

Dilemmaet i Kleppes tilfelle gjelder hvilke goder han kan ha krav på. Det gjelder taletid, talerekkefølge, støtte til sekretær, aviskjøp osv.

Ordningen er slik i Stortinget at hvert parti får et såkalt gruppetilskudd og dessuten et såkalt hodetilskudd.

Må drøfte med Hagen - Jeg har dessverre ikke funnet noen løsning, så vi må fra administrasjonens side så snart som mulig ha en samtale med både Kleppe og Carl I. Hagen om hvordan vi skal ordne dette rent praktisk.

— Det ville faktisk ha vært enklere hvis Kleppe sendte oss et brev der han erklærte at han ikke lenger er å betrakte som representant for Frp, sier Overå.

Les også: Sliten Kleppe hjem for å soveSørlendingene svikter Kleppe