– Dette er som X-files, du tror det ikke før du får se det, sier Vidar Kleppe tørt til NTB om eksklusjonsprosessen rundt ham.

Kjekling Etter å ha overvært Hagens direktesendte pressekonferanse hjemme i Kristiansand mandag formiddag, møtte han sin partikollega, Per Sandberg, til duell på riksdekkende radio i Oslo mandag ettermiddag, med pressen på slep. Etter noen innledende høflighetsfraser i gangen, falt maskene fort mellom de to.

– Det er synd du ikke har forstått alvoret i dette, sa Sandberg. – Det er ikke jeg som har foretatt sexovergrep, repliserte Kleppe.– Det er barnslig av deg å si det der, sukket Sandberg, før kjeklingen fortsatte i studio.– Kleppe sier han er en lagspiller, men det eneste laget han spiller på er hans eget, sa Sandberg.

Mens Sandberg kunne fortelle at en samlet stortingsgruppe har mistet all tillit til Kleppe på grunn av hans solospill i flere saker, synes Kleppe nå å satse alt på støtten fra sine velgere i Vest-Agder. At flere representanter har truet med å «fryse ham ut» fra stortingsgruppa, får Kleppe til å tenne.

– Partiet trenger meg – Jeg nekter å tro at voksne folk kommer til å reise seg å gå hvis jeg deltar på møter. Det er direkte barnslig, sier Kleppe.– Men hvordan kan du fortsette i partigruppa etter dette?– Partiets program ligger fast. Jeg må tenke på mine velgere i Vest-Agder. Partiet trenger meg, absolutt, sier en innbitt Kleppe.

På vei inn stortingsporten ville Kleppe bare kommentere hvordan de neste dagene på Stortinget vil bli på følgende måte.

– Det er en stor ære å være folkevalgt på Stortinget.

Ifølge Sandberg har Kleppe flere ganger blitt konfrontert med sine utspill i stortingsgruppa og trakk fram Killi-saken og en debatt om pelsdyrnæringen. Kleppes «avsløring» av den tredje overgrepssaken skal ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over.

– Hvis det ikke er mer enn det som er saken, skjønner jeg ikke hva ledelsen sikter til, sier Kleppe.

Stiller gjerne torsdag Torsdag skal ledelsen i Frp, representert ved stortingsrepresentantene Sandberg, Øyvind Korsberg og Thore Nistad, delta på et møte i fylkeslaget i Vest-Agder for å diskutere Kleppes videre skjebne i partiet. Kleppe stiller gjerne på møtet, og sier han vant nominasjonsprosessen i en demokratisk prosess.

– Det jeg er minst redd er møtet med velgerne i Vest-Agder, sier Kleppe.

NTB

Vidar Kleppe (t.h.) diskuterte heftig med partifelle Per Sandberg mandag ettermiddag. Kleppe mener prosessen mot ham er som X-files.