Messel er en av Kleppes støttespillere i Vest-Agder, og han var i kontakt med Kleppe fredag. Det lyktes ikke NTB å få Vidar Kleppe selv i tale.

–Vi snakket om dette, og Vidar har ikke bestemt seg. Han sa han vil bruke helgen til å tenke seg om, sier Messel til NTB.

Kleppes alternativer er å stille som stortingskandidat på en egen liste, å være kandidat for et eksisterende "sovende" parti eller å trekke seg helt fra politisk arbeid.

Olaf Messel synes suspensjonen av Kleppe er helt forkastelig, og er sikker på at han det store flertallet av Frp-medlemmer i Vest-Agder med seg i dette synet. Selv er han fortsatt medlem av Frp.

–Jeg vil anslå at 95 prosent i Kristiansand Frp støtter Vidar Kleppe, og 80 prosent i Vest-Agder. Og da er jeg forsiktig på Vidars vegne. Men det er mange som ikke tør å støtte ham åpenlyst, sier han.

Olaf Messel tror Kleppe ble suspendert fordi han overskygget sine kolleger i stortingsgruppa:

–Jeg ser uttalelser fra Per Sandberg om at det skal bli godt å slippe Vidar Kleppe som dominerer mediene så de andre ikke får slippe til. Det er vel det som er årsaken til suspensjonen, sier Messel til NTB.

NTB