Hun kom gjennom nåløyet, og greide kravet på 56,3 poeng med et helt poengs margin. For dem som var for gamle til å falle innenfor primærvitnemålskvoten, var poengkravet 64,5 poeng. I Bergen er det bare medisin og odontologi som har høyere opptakskrav.

— Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme inn, og sjekket egentlig bare på gøy, smiler Vibeke.

21-åringen, som opprinnelig kommer fra Oslo, kom til Bergen som medievitenskapsstudent i fjor høst. Det trivdes hun med, men da det kom tilbud om et nytt journaliststudium i Bergen, bestemte hun seg for å søke.

— Det er egentlig journalist jeg har lyst til å bli, jeg har alltid likt å skrive. Samtidig er jeg veldig glad i samfunnsfag. Det var flaks at det kom en slik linje her, sier hun.

Vibeke håper utdanningen blir kritisk og samfunnsorientert, slik det står på nettsiden. Praksisdelen av studiet er det hun gleder seg aller mest til.

— Jeg er klar over at det er vanskelig å få fast jobb, og er ikke sikker på at det er en fordel at jeg er så ung. Men samtidig er det dette jeg har mest lyst til nå, så får jeg bare jobbe hard for å nå målet om en avisjobb. Jeg er heller ikke sikker på at jeg vil begynne å jobbe like etter at jeg er ferdig med bachelorgraden, sier Vibeke.