Norge ligger på verdenstoppen i sending av tekstmeldinger i mobilnettet og aldri har det blitt sendt så mange SMS-er som i fjor.

— Hver eneste dag blir det sendt sju-åtte millioner tekstmeldinger i Telenors mobilnett, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor til h-avis.no.

Selv om trafikktallene for 2006 ikke er helt klare, betyr det at det via Telenors nett trolig ble sendt langt over 2,6 milliarder SMS-meldinger i 2006.

Heller ikke NetCom har SMS-tallene for 2006 helt klare. Først når regnskapstallene for fjerde kvartal offentliggjøres i februar, vil NetCom offentliggjøre nøyaktige tall. Men i snitt sender hver NetCom-kunde nå over 100 tekstmeldinger per måned, bekrefter selskapet.

— I 2005 ble det sendt 1,6 milliarder tekstmelding gjennom vårt nett. Jeg blir ikke overrasket om tallet nærmer seg 2 milliarder for 2006, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom til h-avis.no.

Svenskene sender i snitt bare 30 tekstmeldinger i måneden,

Anslagene betyr at det trolig ble sendt godt over 4,5 milliarder tekstmeldinger i Norge i 2006 – om lag 1.000 meldinger per mobileier.

— Det høres ikke usannsynlig ut. Det er tre meldinger til dagen, det. Jeg sender i hvert fall mer enn det, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor.