— Vi mener å kjenne identiteten til mannen som under falskt navn leide hytta hvor den drepte ble funnet, men vil vente med å etterlyse vedkommende med navn og bilde, sier politiadvokat Per Krokan i Troms politidistrikt til NTB.

Mannen er etterlyst over hele Norden på grunnlag av signalement. Politiet har ennå ikke tatt stilling til hvor lenge de vil vente før de etterlyser mannen med navn og bilde.

Politiet har følgende signalement på den etterlyste hytteeieren: Han er mellom 25 og 30 år, rundt 180 centimeter høy, kraftig bygd og har litt mage. Han er skallet/barbert på hodet, lys i huden og snakker bergensdialekt. Han har også et én centimeter langt arr over høyre øye.

Olovsson ble ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten drept av et skudd i mageregionen.

Politiet har tidligere opplyst at de er sikre på at det var kontakt mellom den drepte og det politiet mener er gjerningsmannen flere dager før drapet. Men foreløpig kan ikke politiet si noe om hva denne kontakten gikk ut på.

Politiet opplyser at den drepte 26-åringen var siktet for innførsel og oppbevaring av narkotika. Han har også vært vitne i annen narkotikasak, som var oppe for retten i august 2002.

(NTB)