Mannen er avhørt flere ganger av svensk politi, men har hittil gitt få og svært knappe opplysninger om seg selv. Han har fortalt at han heter George Williams, er født i Cape Town i Sør-Afrika i 1959 og at han har bodd flere år i USA som statsløs.

– Vi vil søndag sikre oss mannens fingeravtrykk og fotografere ham. Mandag kontakter vi den amerikanske ambassaden for å sjekke om det er riktig at han har søkt om permanent oppholdstillatelse i USA, slik han har fortalt oss, sier pressetalsmann Thomas Fuxborg i Göteborg-politiet til NTB.

Tviler på forklaring

I avhør lørdag fortalte mannen at han har sendt en søknad om permanent oppholdstillatelse i USA til den amerikanske ambassaden i London.

Flåtemannen snakker engelsk med hollandsk aksent, slik vanlig er i Sør-Afrika.

I avhør lørdag fortalte han også at han ble adoptert bort som spedbarn av russisk-jødiske foreldre.

Politiets eksperter fester ikke lit til mannen forklaring om at han oppholdt seg fire døgn på flåten før han fredag ble plukket opp av den norske skipet «Berge Odin». Ekspertene mener det var for kaldt og fuktig i Skagerak på det aktuelle tidspunkt til at et menneske kunne ha overlevd mer enn 12-14 timer på en slik flåte, ifølge Fuxborg.

Fuxborg sier Interpol kan bli koblet inn på et senere tidspunkt dersom politiet ikke greier å identifisere flåtemannen.

Fire oljefat

Det var vakthavende offiser på det norske skipet «Berge Odin» som oppdaget «et mistenkelig objekt» i sjøen fredag morgen. Objektet viste seg altså å være en mannsperson på en flåte konstruert av en trerigg over fire oljefat.

Flåten befant seg da midt i Skagerrak, omtrent på grensen mellom Norge og Sverige, rundt 6 mil fra Mandal.

Den nedkjølte og forkomne mannen ble brakt om bord og straks lagt i et badekar med varmt vann for å få kroppstemperaturen opp.

Svenske utlendingsmyndigheter tok fredag kveld hånd om mannen, slik standard prosedyre er for utlendinger som ankommer Sverige uten identitetspapirer.