Det var en spent og tydelig nervøs stemning blant SV-utsendingene da de ved 14-tiden i dag ventet på at møteleder Åge R. Rosnes fra Askøy skulle lese opp avstemningsresultatet.

Jubelen ville ingen ende ta da det viste seg at statssekretæren vant relativt klart foran Ingrid Fiskaa fra Bryne. Dermed har vestlandsfylkene Hordaland og Sogn og Fjordane tre av de fire viktigste topposisjonene i partiet.

To fra Bergen

Ved siden av partileder Kristin Halvorsen, som ble gjenvalgt med trampeklapp, ble også Audun Lysbakken fra Bergen gjenvalgt som den ene nestlederen med sterk applaus. I tillegg ble Edle Daasvand, også fra Bergen, gjenvalgt som partisekretær til øredøvende jubel.

For Oddny Miljeteig gikk det riktignok ikke helt som hun hadde håpet. SVs gruppeleder i Bergen bystyre var Fiskaas sterkeste talskvinne i debatten, men måtte erkjenne at flertallet foretrakk Solhjell som også har vært partisekretær før han ble SVs viktigste representant i staben rundt Jens Stoltenberg.

— Representerte grasrota

– Jeg lever godt med dette resultatet, tross alt. Ingrid Fiskaa har stått frem som en meget dyktig representant for grasrotbevegelsene, og med oppslutning fra 90 av utsendingene er det gitt en klar melding til partiledelsen om at vi ikke må glemme å satse på samarbeidet med de utenomparlamentariske bevegelser, sier Miljeteig til bt.no.

Solhjell er statssekretær ved Statsministerens kontor og tidligere partisekretær. Han er blant partileder Kristin Halvorsens mest betrodde medarbeidere.

Solhjell vant kampvoteringen mot Fiskaa, som er sentralstyremedlem, fredsaktivist og tidligere leder av Sosialistisk Ungdom.

Håvard Bjelland
Håvard Bjelland (ARKIV)