Derfor kan han fly på lette vinger i sitt nyinnkjøpte Cessna 172 når han om få dager forlater Vesta. Bruvik er trygg på at selskapets vekst og fremgang vil fortsette.

Han tok flysertifikat i 1994 for å bli kvitt flyskrekken han pådrog seg da SAS-flyet han var passasjer i kjørte av rullebanen på Værnes. Det var også på Værnes han inspiserte sitt nye fireseters småfly, presangen til seg selv på 50 års dagen. Flyet fant han i et flymagasin på Internett.

Fredag er den store dagen, og onsdag 1. mai er han ikke lenger konsernsjef i Vesta Forsikring.

I tenkeboksen

Nå skal han i tenkeboksen. Ny jobb skal han ha, men vet ikke selv hva han skal satse på.

— Jeg har fått mange forespørsler om både jobber og prosjekter, og for den saks skyld; styreverv. Jeg vil bruke tid på å finne det rette. Det som er helt klart er at bedriften må være samfunnsnyttig og skape noe positivt.

Han er ingeniør og bedriftsøkonom fra BI. Han slet seg til sin real-artium, så noe skolelys var Trygve Bruvik ikke.

— Jeg var interessert i så mye annet, og det gikk nok ut over skolen. Jeg hadde null motivasjon, innrømmer han.

Gir medarbeiderne æren

Bruvik startet sin karriere hos Frank Mohn AS i 1974 og var der til 1982 da han begynte i Vesta.

— Årene hos Frank Mohn AS var en fantastisk skole. Mye av det jeg lærte der har jeg hatt stor nytte av senere i livet. Hos Frank Mohn AS hadde de den gang en ledelsesfilosofi som i dag betraktes som moderne, sier Bruvik.

Hos Mohn jobbet Bruvik med innkjøp og senere salg. Det gikk på pumper til raffinerier og brannpumper til offshorebruk.

Hos Vesta fikk han storkundeansvar. I 1984 ble han direktør for storkundesektoren. Fra 1988 til 1991 var han regiondirektør for Bergen, mens han i 1991 til 1994 var direktør for bedriftsseksjonen. Deretter ble han toppsjef i hele Vesta-konsernet.

— Jeg ser det slik at en leder skal skape motivasjon og trygghet for de ansatte og videreutvikle organisasjonen. Han skal ikke sitte å summere tall og bla i papirer og detaljstyre.

Selv er han opptatt av å bevege seg så mye som mulig rundt om i landskapet, selv om tiden ikke alltid strekker til.

— Jeg prøver hver jul å gå rundt i lokalet og håndhilse på samtlige medarbeidere. Jeg bruker faktisk en halv dag på det, men har veldig mye igjen for det, sier Bruvik.

Han er stolt over hva de Vesta-ansatte har prestert.

— Jeg blir helt rørt når jeg merker hvor stolte de ansatte er av Vesta. Det er de som har æren for det som er oppnådd, ikke jeg.

Blir i Bergen

— Når du har så sterke følelser for Vesta og de ansatte, hvorfor da slutte?

— Jeg har jobbet hardt veldig lenge, 12 timers dag og helgejobbing er ingen uvanlighet. Jeg har behov for å stoppe opp, men jeg må også innrømme at de strukturelle endringene Vesta står overfor ikke har virket positivt inn på min beslutning.

Bruvik ville ikke komme nærmere inn på akkurat det.

— Føler du deg utbrent?

— Nei, jeg føler meg ikke engang trett og kommer til å jobbe like hardt som hittil, men med hva, vet jeg ikke ...

«SKAL INSPIRERE»: Vesta-sjef Trygve Bruvik mener en leders oppgave er å inspirere sine ansatte til økt innsats, og ikke bruke tiden til å summere tallrekker og flytte papirer.
FOTO: ARNE NILSEN