Det er to uker siden statsadvokat Inger Marie Sunde sendte sin innstilling til Riksadvokaten. Sunde opplyser til NTB at hun håper at det i løpet av neste uke blir klart om kvinnen skal tiltales eller ikke.

Torsdag ble 31-åringen framstilt for ny varetektsfengsling. Politiet har bedt om fire nye uker.

— Min klient ønsker ikke å møte i forhørsretten, så dette blir en forenklet saksbehandling, sier kvinnens forsvarer, advokat Frode Folkestad.

Meldte seg Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden mars i år. Deler av varetektsperioden har hun tilbrakt på psykiatrisk sykehus, opplyser Folkestad. Den 11 måneder gamle babyen døde natt til 16. mars i år. Det var kvinnen selv som meldte seg for politiet. Hun opplyste at det var noe galt med datteren.

Kvinnen snakker verken norsk eller engelsk, og det tok tid før politiet forsto hva 31-åringen ville. De tok kontakt med ektemannen, som ikke visste at kona var på politikammeret. Da han undersøkte barnerommet, fant han datteren død. Det lyktes ikke å gjenopplive den lille jenta.

Kvalt Obduksjonsrapporten fra Gades Institutt i Bergen viste ingen tegn på at jentebabyen har vært utsatt for en kriminell handling. Kvinnens ektemann har derimot forklart til politiet at 31-åringen overfor ham har sagt at hun hadde kvalt datteren sin med en pute. Denne påstanden er ikke stadfestet av noen andre enn ektemannen.

Mannen ble også siktet for drapet, men ble ikke varetektsfengslet. Statsadvokaten har sendt sin innstilling for ektemannen til Riksadvokaten.