— Jeg håper og tror ikke vi får amerikanske tilstander med døgnåpne forretninger. Vi har blant annet våre ansatte å ta vare på. En endring av lovverket som gjør at det vil være markedet som regulerer åpningstider, den ønsker vi i bransjen velkommen, sier regionsjef for Rema1000, Hans Bjørn Pettersen, til Bergens Tidende.

Han venter at en oppheving av lukningstidsloven på hverdager vil medføre små endringer i åpningstider. I dag er det liten lekkasje til de butikkene som er oppe etter Brustadbu-bestemmelsene, og erfaringen viser at det i første rekke er typiske kioskvarer og ferdigmat som etterspørres i disse utenfor åpningstiden til de vanlige forretningene.

Innrette seg etter kundene

— Selv om jeg ikke tror det blir store endringer, så er det riktig at kjøpmennene selv må ha anledning til å innrette åpningstidene til når kundene vil handle. For vår del vil vi i utgangspunktet holde på de tidene vi har, men selvsagt følge med hva konkurrenter gjør og hvorledes markedet reagerer, sier Pettersen.

Christian Hellebø:

  • Helt kult! Helt kurant! Ølsalg frem til kl. 24 er greit å få med seg. Hvis du ikke rekker å kjøpe øl før kl. 20, så er jo hele kvelden ødelagt. Må drikke hjemmebrent isteden …

Jan Erik Hansen:

— Fint. Da kan vi jo handle hele døgnet. Slipper å stresse ræven av oss for å rekke butikken. Vi kan gå om natten om vi vil.

Eli Michelsen:

— Jeg synes ikke noe særlig om det. Det er helt greit som det er. Jeg jobber selv i butikk, og synes åpningstidene er bra nok nå. Det er fullt mulig for folk å handle det de trenger innenfor dagens åpningstider. Med enda lengre åpningstider blir det mindre fritid for dem som må jobbe i butikkene. Søndagsåpent før jul synes jeg også er ganske ille. Det er jo aldri fri lenger!

Susanne Warloe:

— Det ville vært veldig praktisk, men folk må kunne greie seg med dagens åpningstider. De burde heller få bedre utvalg på bensinstasjonene. Kunne godt tenkt meg at de solgte øl der, sier Warloe, som er kunde på Kiwi i Vaskerelven.

Karina Pedersen:

— De kunne fått utvidet utvalget på bensinstasjoner isteden, så slipper butikkene å holde åpent lenger.

Sergio Blamey:

— Jeg synes det er unødvendig. Åpningstid til 20 er mer enn nok, og folk greier å handle det de trenger. Det er allerede for mye kjøpepress som det er.

Øyvind Godvik:

— Høres bra ut. Fint med større frihet, sier Godvik, som jobber på Kiwi. - Hvordan ville du like å jobbe om natten? - Hadde ikke gjort meg noe, hvis jeg fikk betaling for det. Men jeg går på skole, så det ville ikke passet så bra.