Lokalpolitikeren fra Namsos i Nord-Trøndelag synes ikke det er merkelig at det ikke finnes en eneste innvandrer på stortingslistene i fylket.

– Det synes jeg ikke er noe problem i det hele tatt. Jeg kan ikke se noe som helst slags grunn eller behov for å velge flere innvandrere inn til vår lovgivende nasjonalforsamling, sier Bondø til Trønder-Avisa.

Trekker fram ytringsfrihet

Bondø mener mange av innvandrerne med muslimsk bakgrunn ikke viser tilstrekkelig respekt for norske verdier som menneskerettigheter, humanisme, religionsfrihet og ytringsfrihet. Bondø viser også til de voldsomme reaksjonene på Muhammed-tegningene for en tid tilbake.

– For meg er ytringsfrihet helt grunnleggende for et demokratisk samfunn som vårt, sier han.

Raja: – Like muligheter

Advokat og Venstre-politiker Abid Q. Raja sier det ikke er grunn til å advare mot muslimer på generelt grunnlag. Han peker på at de 100.000 muslimene som bor her i landet ikke er en ensartet gruppe.

– Bondø har misforstått Venstres sosialliberale verdier, som bygger på like muligheter for alle, sier Raja.

– I Norge skal alle ha like muligheter, og ingen skal være fratatt sine muligheter grunnet sin seksuelle legning, kjønn, etnisitet, funksjonshemning eller religion. Ethvert barn i Norge skal ha samme muligheter til å nå toppen, også de muslimske barna, sier han.

Venstres fylkesleder i Nord-Trøndelag, Andre N. Skjelstad, ønsker absolutt folk med annen bakgrunn enn den norske velkommen i partiet.

– Venstre stenger ingen ute på grunn av trosretning eller hudfarge, sier Skjelstad.