39 prosent av de 19 fylkeslederne og 13 ordførerne fra partiet som har svart på spørsmålet om hvem som bør overta etter Sponheim, peker på Skei Grande.

Påtroppende andre nestleder Ola Elvestuen foretrekkes av 26,1 prosent, mens 35 prosent svarer «en annen/vet ikke», skriver Dagens Næringsliv.

I helgen blir Sponheim gjenvalgt som leder i Venstre, men han har også varslet at det blir partilederskifte i løpet av neste stortingsperiode.

Nei til EU Avisen har også spurt Venstre-toppene om partiet bør gå inn for norsk EU-medlemskap. 62 prosent av dem sier nei, 38 prosent sier ja.

Da spørsmålet var oppe til avstemning på Venstres landsmøte i Molde i 2005, sa landsmøtet nei med bare sju stemmers overvekt.

De siste dagene har Venstre-leder Sponheim antydet at han kan være på glid fra sitt nei-standpunkt, og sagt at et eventuelt EU-medlemskap for Tyrkia vil være et viktig moment for ham.

Vanskelig Partiet skal ikke behandle EU og EØS på landsmøtet som starter fredag, men programkomiteen er i full gang med å jobbe med saken og vil gjøre det fram mot landsmøtet i 2009.

EU-saken har alltid vært vanskelig for landets eldste parti. Venstre ble splittet i EU-spørsmålet under landsmøtet på Røros i 1972.