• Lars Sponheim er en moderne leder. Han er direkte, men raus. Da vi så BT i dag, ble vi opprørte. Nå må det bli slutt på mytene om ham. Nok er nok!

TRON STRAND

Det sier flere venstrekvinner som rykker ut mot Sponheims kritikere.

— Det er bare tull at Lars Sponheim er så forferdelig kynisk. Meg har han støttet mye, ikke minst i strevet med å kombinere det å være alenemor for små barn og politisk jobbing. Lars støtter kvinner! sier stortingsrepresentant May Britt Vihovde.

Krevende og raus

I går ble temperaturen høy i regjeringskontorene da venstrekvinnene i regjeringssystemet leste Bergens Tidendes artikkel om Sponheims problematiske forhold til kvinner.

Syv av venstrekvinnene ønsker nå å markere på det sterkeste at de har fått mer enn nok av den hetsen de mener partilederen og statsråden fra Ulvik utsettes for.

— Lars Sponheim angriper deg aldri bakfra! Han er raus og romslig, men du må arbeide. Han gir deg frihet under ansvar, men du må samtidig levere varene. Lars Sponheim måler deg på den politikken du leverer, og det skulle da sannelig bare mangle også! Jeg vil bli målt på den politikken jeg leverer, ikke på kjønnet mitt, sier statssekretær Rita Sletner.

Hun får full støtte av Alvhild Hedstein, som i tre år har vært Sponheim politiske rådgiver.

Mytene stemte ikke

— Jeg var usikker da jeg begynte i jobben, på grunn av alle mytene som verserer om Lars. Men mytene viste seg ikke å stemme. Lars er raus, men du får ikke beskjed om hva du skal gjøre. Du må prestere, og det fører til at Lars gjør andre rundt seg gode. Jeg tror ikke usikkerheten er et kvinnefenomen. Lars er krevende mot alle - uansett kjønn, sier Hedstein som legger til:

— Lars Sponheim er en grubler og en analytiker. Han kan derfor noen ganger virker litt fjern, men det er jo ikke arroganse!

Hedstein understreker også at Sponheim absolutt tåler en fight.

— Lars er direkte, men tåler også at vi er direkte tilbake. Det er krevende, sier hun.

Rita Sletner legger til at «en partileder selvfølgelig må være krevende.»

Redd uten grunn

Eva Kvelland er politisk rådgiver for Sponheim og opplevde, som de andre, en engstelse for å begynne å arbeide for ham.

— Myten er jo at han er tøff å forholde seg til. Men han gir deg frie tøyler, og hvis du presterer godt nok blir du vist en enorm tillit, sier hun og slår fast at det er befriende å forholde seg til en person som tar konflikter der og da og gjør seg ferdig med konfliktene i samme øyeblikk.

Alvhild Hedstein mener at Sponheim har utviklet seg til en bedre leder de siste årene.

— Han er en tryggere politiker og det gjør ham i stand til å senke skuldrene. Det gjør ham samtidig rausere og han er dermed blitt bedre til å håndtere folk rundt seg.

— Vet du: Jeg er blitt spurt mange ganger om å kommentere Lars, men har alltid sagt nei. Lars Sponheim står utmerket godt på egne bein. Men etter å ha sett BT i dag vil jeg forsvare ham. Nok er nok! sier Rita Sletner.