Politiet opplyser at alle avdødes pårørende nå er varslet, og at de derfor kan gå ut med hans identitet, skriver Aftenposten.no.

Den avdøde er 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen. Han er født i Oslo men har tilbrakt det meste av oppveksten sin i Kongsvinger.

Det er en i Andersens omgangskrets som er siktet for å ha tatt livet av ham. Siktede er en lokal mann i 30-årene, som er tidligere straffedømt.

Les også: Venn pågrepet for drapet

Ifølge mannens forsvarer skriver dommen seg ti år tilbake i tid, men dreier seg ikke om et liknende forhold som han nå er siktet for.

Nekter skyld

Overfor politiet har siktede hele tiden bedyret sin uskyld.

– Min klient har ingen forståelse for at politiet kan sikte ham for drapet, sier siktedes forsvarer, advokat Christer Hedin, til Aftenposten.no.

Forsvareren sier at avdøde og siktede har kjent hverandre i et års tid, og var vanlige omgangsvenner.

Forsvareren presiserer at det fortsatt er tidlig i etterforskningen, og han mener det per nå ikke ligger noen avgjørende bevis mot hans klient i saken.

Fra vitne til siktet

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag opplyser politiet at siktede ble pågrepet ved 20.30-tiden mandag kveld på Kongsvinger politistasjon.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl opplyser at mannen ble kalt inn til avhør som vitne ved Kongsvinger politistasjon.

Men etter å ha sittet kort tid i vitneavhør fikk han endret status fra vitne til siktet. Han nekter enhver befatning med drapet.

Etterlyser tips

Politiet er interessert i alle mulige vitneobservasjoner i tiden før drapet.

– Vi er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med alle som kjente Lars Erik, og som så ham i tiden før drapet natt til søndag, sier Dahl.

Andersen var iført brun hettegenser, sorte treningsbukser og hvite joggesko da han ble drept. Han var 1,64 meter høy og var glattbarbert.

Kripos-undersøkelser

Samtidig som pressekonferansen pågikk ved Kongsvinger politistasjon, holdt politiet på med en rekke undersøkelser ved et bolighus som ligger kun noen få hundre meter fra der Andersen ble funnet drept.

Politiet har sperret av et stort område rundt bolighuset, i tillegg til deler av nabotomten.

Politiet understreker at etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium, og at det fortsatt gjenstår en rekke etterforskningsskritt.

Privat