Ifølge opplysninger flere kurdere har gitt til Stavanger Aftenblad kom den siktede til Norge sammen med den avdøde Hamidi, og var godt kjent og respektert i det kurdiske miljøet i byen.

— Jeg kan bekrefte at de to kjente hverandre fra før, sier 42-åringens forsvarer, advokat Atle Helljesen, til NTB. Det bekrefter også politiet.

— Siktede er en del av kretsen rundt avdøde og har snakket en del med mediene i det siste, sier Helljesen.

Nye avhør

42-åringen ble lørdag avhørt på nytt av politiet og konfrontert med sin status som siktet for forsettlig drap på drosjesjåføren Taher Hamidi (37) .

Advokat Helljesen bistår sin klient ved å være til stede under avhøret.

I en pause i avhørene i 20-tiden lørdag kveld opplyser Helljesen at hans klient fremdeles nekter for å ha hatt noe befatning med drapet.

42-åringen ble fredag siktet for drapet da han kom med opplysninger i vitneavhør som, sammenholdt med tekniske funn på åstedet og andre opplysninger, ga politiet grunn til å tro at det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha drept eller medvirket til drapet på drosjesjåføren.

Nekter straffskyld

Den siktede nekter straffskyld og skal være ved godt mot selv om siktelsen går hardt inn på ham, ifølge advokat Helljesen.

— Han opprettholder overfor meg det han har sagt hele tiden, at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Atle Helljesen.

Den drapssiktede 42-åringen er ikke tidligere straffet i Norge.

Den siktede fremstilles mandag for varetektsfengsling ved Stavanger forhørsrett. Politiet vil legge ned påstand om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud, sier politiadjutant Monica Furustøl i Stavanger politidistrikt til NTB.

Etterforskning intensiveres

Konsekvensene av at politiet fredag siktet 42-åringen for drosjedrapet, er at politiet nå intensiverer sin etterforskning.

— Vi går fortsatt bredt ut, men vi er mer målrettet enn tidligere, sier politiadjutanten.

Furustøl opplyser at de blant annet har beslaglagt 42-åringens bil og ransaket boligen hans.

Fremdeles etterlyser politiet en mann som er sett i eller ved drosjen enten 01.00 eller 03.30 på parkeringsplassen hvor Hamidi ble funnet drept, og ber vedkommende om å ta kontakt med politiet.

— Men vi utelukker ikke at mannen kan være identisk med den siktede 42-åringen, sier Furustøl.

(NTB)