WIBECKE LIE, NTBOslo

Sammen med sin kommende svigerfamilie sto hun på balkongen i to timer og 45 minutter før Gardemusikken avsluttet barnetoget i Oslo med å spille "Gud sign vår konge god".

Etter å ha vinket til barn og unge fra 110 skoler, tipper vi at høyrearmen til kronprinsens forlovede hadde behov for en hvil.

For det var tydelig at Mette-Marit Tjessem Høiby ikke er helt inne i kongelige vinkemetoder ennå, og ikke har lært å spare armen for å unngå for store belastninger. Dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise vinker raskere og bruker ikke hele armen. De har nok lært hva som svarer seg etter mange år på balkongen 17. mai.

Ny drakt Til sin 17. mai-debut på Slottsbalkongen hadde Mette-Marit fått sydd seg en elegant, eggeskallhvit drakt med sømmer av store sting som pynt. Sømmene gikk igjen på bremmen rundt hatten og rundt halsen på den mørkeblå kjolen hun hadde inni drakten.

Håret hadde hun for en gangs skyld ikke i hestehale, men hengende løst.

11-åringene Line og Kristin som ikke gikk i barnetoget, men hadde orkesterplass på Slottsplassen, synes den kommende prinsessens antrekk var "litt kjedelig".

Hun kunne brukt bunad sånn som oss, mente de to jentene som selv hadde bunad fra henholdsvis Gudbrandsdalen og Romerike.

Ullsjal Dronning Sonja hadde valgt en varm ulldrakt i rødt og gult, noe som sikkert kom godt med i det kjølige været. Prinsesse Märtha Louise hadde på seg lys grønn drakt med matchende bestemorhatt, men tok raskt på seg et varmt sjal. Mette-Marit trosset kulden noe lenger enn sin svigerinne, men så takknemlig opp da en adjutant kom og la et mørkeblått ullsjal rundt skuldrene hennes.

De kongelige herrene var som vanlig iført sjakett og flosshatt, men hadde begge varme frakker utenpå. Og for hver av flaggborgene som hilste kongefamilien, hilste kongen og kronprinsen tilbake ved å løfte på flossen.

Lunsj og konsert Etter barnetoget var det lunsj på Slottet for kongefamilien og deres gjester.

Senere på ettermiddagen sto den årlige festkonserten i Oslo Konserthus på programmet for kronprins Haakon, Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise, mens resten av dagen var satt av til feiring med private venner.