Klokken 1.25 natt til tirsdag varslet de to vekterne politiets nødsentral om at verditransporten fra Vakt Service var blitt angrepet av bevæpnede ranere på Bekkestua i 21-tiden mandag kveld.

10 millioner kroner

Einar Aas, sjef for kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt, antydet at ranerne kan ha fått med seg så mye som 10 millioner kroner på runden hos et titall minibanker i Bærum, Asker og Lier.

Etter avhør og etterforskning valgte politiet tirsdag kveld å sikte de to vekterne for medvirkning til grovt tyveri. Ifølge politiet er det nettopp avhørene av de to vekterne som har ledet fram til siktelsene. De siktede har ifølge politiet gitt til dels motstridende opplysninger på svært sentrale punkter når det gjelder hendelsesforløpet.

Gratulerer politiet

Konsernsjef i Vakt Service, Heine Wang, er meget tilfreds med det som kan se ut som en rask oppklaring av saken. Selskapet har gjennom dagen levert sine analyser av hendelsen til politiet.

– Vi gratulerer politiet med rask oppklaring. Vi konkluderer med at det ikke lot seg gjøre å lure systemet, men kan ikke gå i detalj på dette, siden det er en viktig del av politiets etterforskning, sier Wang til NTB. Han understreker at de to siktede vekterne hadde tilfredsstillende vandel.

Politiet i Asker og Bærum holder pressekonferanse på politihuset i Sandvika om saken klokken 20 tirsdag kveld.