Det kom frem på en pressekonferanse på Domkirkeplassen ved 23-tiden i kveld. Mannen som innkalte til pressekonferanse på åstedet for det brutale ranet, er Gunnar Øystein Helgevold, vekterens advokat.

Ifølge advokaten har vekteren innrømmet å ha hatt to-tre møter med Toska høsten 2003. Vekteren nekter imidlertid for å ha mottatt penger for å ha hjulpet hovedmannen bak Nokas-ranet.

Vekteren skal være lettet over at han nå kan fortelle det han vet om ranet, ifølge advokaten. Tidligere har han fått beskjed av Toska at ikke får lov til å si noe om det.

Advokaten vil ikke gå nærmere inn på hva vekteren har forklart.

Den angivelige innsidemannen har ennå ikke tatt stilling til om han vil vedgå straffskyld eller godta varetektsfengsling. Han sitter inntil videre i politiets varetekt over natten.

— Skulle få halv million

David Toska forklarte i retten mandag at vekteren som ga ham innside-informasjon, skulle få 500.000 kroner etter ranet.

Toska fortalte at han traff medtiltalte Thomas Oscar Ingebrigtsen i skogen ved Tennisland åtte-ni dager etter ranet.

— Jeg sa at de kunne ta 2,5 millioner av pengene, som da lå i Nedre Dalgate. Jeg sa at de burde gi 500.000 kroner til informanten, sa Toska.

Ingebrigtsen og Dan Pettersen skulle dele resten, altså en million hver.

Toska sa at Ingebrigtsen var misfornøyd med beløpet.

— Ingebrigtsen syntes det var for lite og ba om at jeg i tillegg betalte gjelden hans i Oslo på en halv million. Det sa jeg at jeg skulle gjøre, men det gjorde jeg aldri, sa Toska.

- Gravde ned pengene

Ingebrigtsen har selv forklart at han aldri mottok noe av utbyttet. Dan Pettersen har derimot forklart at han og Ingebrigtsen fikk 2,5 millioner på deling og at de gravde en god del av pengene ned i skogen i Melsheia i Sandnes, den såkalte skogskontoen. Da Pettersen pekte ut stedet for politiet for et par uker siden, var pengene borte. Dagen etter angrep Pettersen Ingebrigtsen på tiltalebenken og slo ham flere ganger i hodet.

Toska har mandag snakket Ingebrigtsen betydelig inn i ransplanleggingen.