• Det er ingenting som knytter min klient til brannstedet, men han vedgår å ha truet ekskonen. Det sier den mordbrannsiktedes advokat Walter Høivik.

Høvik har i kveld gått igjennom politiets dokumentasjon.

— Siktelsen bygger på at det har vært en dramatisk brann, samtidig som min klient er siktet for trusler. Jeg har gått igjennom alle dokumentene i saken. Det er ingenting der som knytter ham til stedet. Politiet har heller ikke vitneforklaringer som knytter ham til saken, forklarer Høivik.

Klienten hans erkjenner ikke straffskyld. Tvert imot. Den siktede hevder han ikke har noen befatning med brannen og at den har naturlige årsaker.

— Jeg er redd for at politiet ikke kommer til å etterforske så bredt at de finner årsaken til brannen, sier Høivik.

Ifølge advokaten er mannen preget av alvoret. Det har vært en sjokkartet opplevelse, men han har vært villig til å forklare seg for politiet. Fredag kveld fikk han legebesøk i fengselet.

— Han har vedgått at han sendte truende tekstmeldinger til ekskonen og han ser nå at det har brakt ham opp i en vanskelig situasjon, forteller Høivik.

Den siktede hevder at han har akseptert besøksforbudet og ikke brutt det.

— Han har bedt om unnskyldning for at han sendte disse tekstmeldingene, og sier han var glad i ekskonen. Han reagerer sterkt på situasjon som er oppstått, og er nå i en ekstremsituasjon etter at han ble vekket tidlig med dødsbudskapet. Nå sørger han og tenker på datteren som ligger på sykehuset.