"Kjempegøy og veldig hyggelig", sa Märtha Louise da hun etter folkemøtet på Trondheim torg oppsummerte dagens begivenheter så langt. Ari Behn sto ved hennes side, og var visst enig.

I to timer — fra en åpen tribune i Kongens gate - vinket Märtha Louise til mange tusen barn og voksne i barnetoget på formiddagen. Hun ble hilset med hipp-hurra-rop fra barneflokkene, og noen barn ga henne røde roser og flagg.

Festgudstjenesten i Nidarosdomen måtte utsettes i 40 minutter for at prinsesessen og hennes følge skulle få med seg også slutten på toget - og fedrelandssalmen spilt av Strinda ungdomskorps.

Vi gratulerer

Etter gudstjenesten steg hun opp på en ny tribune, denne gang på Torget, for å se på folketoget. Musikkorps, idrettslag og mange andre foreninger marsjerte, gikk eller danset forbi for å vise fram sine faner og sine kunster. Det ble nye to timer på tribunen før folketoget og folkemøtet var slutt. Bjørn Bruland, tidligere president i Norges Røde Kors, holdt talen for dagen.

En speidertropp stilte opp i folketoget med et høyt stillas av bjørkegreiner, og på toppen en ung jente i brudekjole og en ung gutt kledd som brudgom. "Vi gratulerer Märtha Louise og Ari" sto det på en transparent. Begge to satte åpenbart pris på denne speiderhilsenen.

Ari, Ari, Ari

Ari Behn var til stede på tribunene både under barnetoget og folketoget, en meter bak sin forlovede. Han vinket ikke, trolig i samsvar med Slottets offisielle utsagn om at han skal være til stede ved arrangementene, men "ikke ha noen fremtredende rolle".

Særlig fra barnetoget fikk Ari Bern likevel rikelig oppmerksomhet på sin litt tilbaketrukne plass på tribunen, bak Märtha Louise og ordfører Liv Sandven, men ved siden av fylkesmann Kåre Gjønnes og Trondheims politimester Per M. Marum. Russejenter, og skolebarn av begge kjønn, lanserte et nytt 17. mai-rop til Ari Behns ære: "Ari, Ari, Ari" lød det fra årets barnetog i Trondheim - i tillegg til de mer tradisjonelle "hurra" og "hipp hipp hurra".

Men ingen hatt

Märtha Louises offisielle program i Trondheim startet fredag morgen med bekransning av Olav V-statuen i Stiftsgårdsparken. Der holdt 12 år gamle Astrid Toldnes en minnetale for kong Olav.

— Han var en god konge for landet vårt, og sikkert en god bestefar for prinsessen, sa Astrid Toldnes. Märtha Louise smilte og viste at hun likte talen.

Ved arrangementene på formiddagen var Märtha Louise kledd i en marineblå drakt. Mot den kalde vinden på tribunene hadde hun også et stort rødt sjal, og paraply mot regnbygene som kom med vestaværet inn over Trondheim. Men hun hadde ingen hatt.

PÅ FOLKEMØTET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn feiret 17. mai i Trondheim. Her er de på vei tilbake til Stiftsgården etter å ha overvært folkemøtet på Torvet.
FOTO: SCANPIX